Çilingir, anahtar ve kumpas

Çilingir, anahtar ve kumpas

Cumhuriyet Halk Partisi 37. İzmir İl Kongresi uzun yıllar unutulmayacak bir kongreye dönüştü. İzmir İl kongresinde partiye büyük emek veren ve partiyle özdeşleşen isimlerin olmaması fazla ilgi gösterilmemesi, önerilen blok listenin delegeler tarafından kabul görmemesi, gece boyu yapılan pazarlıklar ve uzlaşmayla sonuçlanan anahtar listeye karşı güven sorunu yaşayan ekiplerin karşılıklı hamlelerle anahtar listelere uymayarak anahtarın anahtarı ve maymuncuk listelerle güç gösterisine dönüştürmeleri kongreye damga vururken,

10 ay önce sahada seçmene en iyi adaylarla karşınıza çıktık bize güvenin mesajı verenlerin, kongrede ikballeri ve gelecekleri için önce Belediye Başkanlarına ve Milletvekili olması muhtemel isimlere karşı çizik operasyonuyla güç gösterisine girişmeleri, bizim için parti değil biz olmalıyız anlayışını benimsemeleri kongreye birçok olumsuzlar eklenince İzmir’de yara alan CHP’yi önümüzdeki süreçte zor ve sıkıntılı günler bekliyor.

Kongre de  birbirlerine karşı güven sorunu yaşayan ekipler anahtar  listelerde yaptığı hamleler uzun süre adı il Başkanlığı için geçen fakat aday yapılmayan Devrim Barış Çelik’in Kurultay delegesi, İlçe Başkanı ve il delegelerinin bile bilmediği birileri tarafından anahtar listeye yazılarak hiçbir çalışma yapmadan eli cebinde salonda gezen Zeynel Abidin Karabay’ın Disiplin Kurulu’na seçilmesi sürpriz olurken kongrenin en karlı isimleri,kaybedenleri ise Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç oldu.Genç Belediye Başkanı gençlik kotasına takılmasıda dikkat çekti.

Rıfat Nalbantoğlu mahalle delege ve İlçe kongreleri süresince müdahil olması nedeniyle gösterilen tepkinin sonucunu alırken, İlçe kongreleri döneminde en net tavır alan ve duruş sergileyerek Büyükşehir’i karşısına alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a aynı zamanda Barış Özreçber'e en büyük darbe yakın ekibinden ve ilçe delegelerinden geldi. Kılıç sağduyulu hareket ederek kongre öncesi taleplere karışmadı ve dayatma isim istemedi tüm yetkiyi İlçe Başkanına bıraktı İlçe Başkanı talepleri alırken delegelere verdiği sözün büyük kısmını yerine getirirken en büyük sürpriz Disiplin Kuruluna önerilen isimde yaşadı.

Buca’dan Yönetime, Disipline ve Kurultay’a aday olan anahtar listeye giren ve kazanan adayların aldığı oyla karşılaştırıldığında Belediye Başkanı Erhan Kılıç en az oyu kendisine yakın ekip ve ilçesindeki sandıklardan alırken, salonda dolaşan anahtar listelerden de en büyük zararı yine Kılıç gördü.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş görev yapmış üst kademelerde bulunmuş uzun süredir sessiz kalan ve parti çalışmalarını yakından izleyen eski partililer bundan sonra ne yapacaklar merak konusu.

Kısaca

Emek kaybetti

Özgürlük kayboldu

Demokrasi yok edildi

Haksızlıklar hak’tan daha yüce oldu,
Nefret Sevgiden üstün oldu,
Karanlık Aydınlıktan güçlü oldu

Çilingirin, anahtarların ve maymuncukların yazıldığı kumpasların yaşadığı bir kongre gerçekleştirildi, ne diyelim hayırlı olsun yolları açık olsun.