POLİTİKA Haber Girişi : 19 Kasım 2016 11:08

Çiftçinin hakkını gasp ettiniz

Çiftçinin hakkını gasp ettiniz
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır çiftçinin sorunlarına tercüman oldu
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır yazılı açıklamasında şunları söyledi.

Başbakan Sn.Binali Yıldırım, önce Ödemiş'te (14 Ekim) ilçe belediyesinin toplu açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, daha sonra da Erzincan'da Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası'nın açılışındaki (06 Kasım) seslenişinde; "Geçtiğimiz 15 yıl içerisinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz destek tam 90 milyar lira, yanlış duymadınız tam 90 katrilyon, helali hoş olsun..." diyerek ülke tarımına sözde vermiş oldukları önemi vurguladığını zannederken esas itibarıyla yurttaşlarımızın gözünün içine bakarak çiftçilerimizin hakkını hangi boyutta "GASP ETMİŞ OLDUKLARINI DA İTİRAF" etmiştir.

Unutulmamalıdır ki; AKP iktidarı döneminde yürürlüğe giren 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun, "Tarımsal desteklemelerin finansmanı" konu başlıklı 21.maddesi gereği; "Tarımsal destekleme programlarının finansmanı, bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır. Bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz." hükmü iktidardaki AKP yönetimini açık ve net olarak bağlayıcı niteliktedir.

Oysa ki; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan rakamlara göre Sayın Başbakan'ın bahsetmiş olduğu 15 yıllık AKP iktidarı döneminde toplam GSMH değeri: 15.6 trilyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bunun % 1'i ise 156 milyar TL yapar. Diğer bir deyişle, kanunun emrettiği tarımsal destekleme miktarı en az 156 milyar TL olması gerekirken, Sn.Binali Yıldırım'ın ısrarla ve "helali hoş olsun" vurgusuyla milleti kandırır gibi 90 milyar verildiği, yani 66 milyar TL eksik ödeme yapılmış olduğu itiraf edilmiştir.

Diğer yandan, Sn. Cumhurbaşkanı'nın 14 Kasım günü yapmış olduğu "Milli Tarım Projesi" konuşmasında; "Topraklarımız var ama doğru planlama yaparak yeterli teknik destek sağlayarak hakkıyla değerlendiremiyoruz. Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor, ihtiyacımızı karşılayabilmek için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değildir." diyerek BİR BAŞKA İTİRAFI duyuyoruz. Peki BUNUN SORUMLUSU KİM ? 15 yıldır bu ülkeyi KİM YÖNETİYOR ?

Milletimizin efendisine 15 yılda yapılan 90 milyar TL desteklemeyi "Helali Hoş Olsun" diyerek sanki fazlasıyla verilmiş bir LÜTUF veya SADAKA gibi ifade eden Sn.Yıldırım'a sesleniyorum;

KANDIRILMAKLA VEYA İTİRAFLARINIZI ANLATMAKLA SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ.

GASP ETMİŞ OLDUĞUNUZ, ÇİFTÇİMİZİN YASAL VE HELAL HAKKI OLAN VE EKSİK ÖDEMİŞ OLDUĞUNUZ 66 MİLYAR TL BORCUNUZU DERHAL ÖDEYİNİZ,

FAİZ MAİZ DE İSTEMEZ HANİ !...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.