POLİTİKA Haber Girişi : 27 Eylül 2016 20:20

CHP'nin dost yemeği siyasi polemiğe malzeme oldu

CHP'nin dost yemeği siyasi polemiğe malzeme oldu
CHP'li başkanlardan 'rakılı denetim' iddiasına tepki gecikmedi

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan "CHP'den Suriye sınırında davullu zurnalı rakılı denetim" haberlerine ilişkin, "Gaziantep il başkanımız bizi davet etti, biz de kendisinin davetini kırmayarak oraya gittik. Biz herhangi bir denetime falan gitmedik." dedi.


İnci, kendisinin de fotoğraf karelerinde yer aldığı haberle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı il başkanları toplantısının gerçekleştirildiğini hatırlattı.  Toplantının ardından CHPGaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'nun davetine katıldığını aktaran İnci, "Bu kadar iğrençlik olamaz. Kahramanmaraş'taki toplantımız bitti. O gün Aydın'a dönecektik.  Gaziantep il başkanımız bizi davet etti, biz de kendisinin davetini kırmayarak oraya gittik. Biz herhangi bir denetime gitmedik" diye konuştu.       

SÖZ KONUSU OLAMAZ     

 İnci, fotoğraflarda yer alan organizasyondan habersiz bir şekilde oraya gittiğini savunarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne başka malzeme bulamadıkları için böyle şey yapıyorlar. Sanki ülkede terör bitmiş, savaş bitmiş, il başkanlarının yediği yemek ve önlerindeki bir bardak rakı söz konusu olmuş. Biz denetime gideceğiz ve böyle bir şey yapacağız? Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bizi böyle şeylerle yıkamazlar." ifadesini kullandı.         

AKŞAM YEMEĞİNDE AĞIRLADILAR    

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar da il başkanlığında, belediyenin altyapı çalışmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinde eşit ve adil davranılmadığını savundu.  Sancar, gazetecilerin habere ilişkin sorusu üzerine, şöyle dedi: "Gaziantep'in, Güneydoğu Anadolu'nun yürekli, sıcak kalpli insanları bizleri akşam yemeğinde ağırladılar. Bizim bir denetim görevimiz yok, yetkimiz de yok. O nereden çıktı bilmiyoruz. Gaziantep'de sadece uçağımızı beklerken mola verdik. Sevdiğimiz dostlarımızla bir akşam yemeği yedik.Olay bundan ibarettir. Denetim görevimiz yoktur kesinlikle."  Sancar, yemekte davul zurna çalınmasının bölgede bir misafirin karşılanmasına ilişkin gelenek görenekten ibaret olduğuna dikkati çekti.              

Suriye sınırında denetim ve inceleme için görevlendirilen heyette olduğu iddia edilen CHP İzmir İl Başkanı Güven, CHP Denizli İl Başkanı Sancar ve CHP Aydın İl Başkanı İnci için, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır kapısında yaptıkları incelemenin ardından sınıra yaklaşık 50-60 metre uzaklıktaki CHP İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın evinde davullu, zurnalı sofra kurulduğu iddia edilmişti. (Hürriyet)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.