POLİTİKA Haber Girişi : 17 Ağustos 2017 14:00

CHP örgütüne 'manifesto' gibi çağrı

CHP örgütüne 'manifesto' gibi çağrı
Aile üyelerini işe yerleştirme, şahsi çıkar bekleme, koltuğu yıllarca garantiye alma egosuyla siyaset yapılmaz. Tülay Bayır'ın bu sözleri delege seçimleri öncesi parti içinde yaşanan kaostan çıkış için yazılmış reçete gibi
CHP Genel Merkezi'nin 'belediye başkanları kongrelere müdahil olmayacak' talimatına rağmen tam tersi bir tablo ortaya çıkması parti tabanında rahatsızlık yaratıyor. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi aynı zamanda parti eğitmeni de olan Tülay Bayır delege seçimleri öncesi gördüğü tablo karşısında sessiz kalmayan isimler arasında yer aldı. Sosyal medya üzerinden 'ne oluyor, ne olmalı, nasıl olmalı' sorularına cevap arayan Bayır'ın açıklamaları dikkat çekici..
İşte Tülay Bayır'ın delege seçimleri öncesi manifestoyu andıran paylaşımı?
Partimiz kongre sürecine girdi.
Bu sürecin öncelikle ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Kuşkusuz bu dönem, 2002 yılından bugüne 15 yıllık tek parti iktidarının 2023'ü hedef koyarak Cumhuriyetimizle hesaplaşma surecinin finaline doğru girilen son dönemeç olduğundan, geçmiş yıllardan çok daha fazla önem arz etmektedir.
Bu nedenle yapılacak kongre seçimlerine azami özen, dikkat gösterilmeli, vicdani kanaat ve nitelikler ön planda olmalıdır.
SECIMLERDE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?
SIYASET YAPMAK GÖNÜL İŞİDİR, BEKLENTIYLE SİYASET YAPILMAZ. AİLE ÜYELERİNİ İŞE YERLEŞTİRME,   ŞAHSİ ÇIKAR SAĞLAMA HEVESİ, GÜÇ OLUŞTURMA HIRSIYLA KOLTUGU YILLARCA GARANTİYE ALMA EGOSU ILE PARTİ ADINA SİYASET YAPILMAZ. BU NEDENLE;
*Sol degerleri icsellestirmis,Cumhuriyete sadakatle bağlı, Mustafa Kemal ilkelerini özümsemiş, nicelik değil niteliklerin objektif degerlendirilebildiği seçimlerin olması konusunda kararlı ve iddialı olunmalıdır.
*Kisiler gelir geçer,aslolan partinin ilkeleridir.
*Partinin Anayasası düzenlenen TÜZÜĞÜDÜR. Dolayisiyla tüzükte belirlenen kurallara her parti üyesinin uyma zorunluluğu vardir.
*İl ve İlçe kongrelerinde ozellikle başkanlık lara aday olan kisilerin,parti icinde hangi dengenin adami olduguyla değil, partinin ne denli cansiperane bir neferi olduguyla degerlendirilmesi gerekir. Baskanliga aday olan kisinin mutlaka parti tarihini bilmesi,ulkede yasananlari takip etmesi,hitabetinin etkili, iletisiminin güçlü olması gereklidir...
*Unutulmamalidir ki,örgütler bulunulan yerde genel merkezi temsil eder ve belediye meclis toplantisinda gruba baskanlik eder.
Belediye Baskanları SADECE belediye hizmetlerinin partiye yakıştığı sekilde aksamadan yapilmasindan sorumludur.
*Örgüt uyeleri hicbir baskı,etki altinda kalmadan seçimini yapmalidir.
*Herhangi bir gruba,kişiye bağlı örgüt secimi yapilamaz.Hic kimse VAZGEÇİLEMEZ değildir.
*Örgütün ağır yükünü taşıyan kadınlar,secimlerde, zorunluluktan değil,hakettikleri sekilde baskanlik ya da yonetim uyeligi yapacaklari sekliyle degerlendirilmelidir.
Mücadelemiz sadece Izmir'de CHP'nin başarısı icin degil, Ulkemizde CHP'nin iktidar olmasi icindir.
CHP, kapkaranlik tünelin ışığıdır.
Buna tüm kalbimizle inanarak,inancimiz ve cumhuriyete sadakatimizle mücadelemizi sürdüreceğiz.
Saygilarimla
Tülay BAYIR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adsoyadyadigar özçelik. 01 Ocak 1970 02:00

    Değıştirmek için herkesin bu düşünce de olması gerekir. Söýlemler iyi de eylem yok. Liyakat, liyakat dedikleri oldu miyakat. Açıkcası kimsenin bunu önemsediği yok.4 .

  • Hilmiye Dailli 01 Ocak 1970 02:00

    Tülay hanim merhaba, bütün söylemleriniz ve tespitleri nize harfiyen katılıyor olmama rağmen çıkar ve menfaatler uğruna, kapalı kapılar ardında dönen pazarlıklar ise ne yazıkki önlenebilir değil. Kadınların her zaman arka planlda bırakılması ise çok manidar. Eğitimli kariyer yapmış bilinçle çalışan, çalışkan, çıkar gözetmeyen kapı dışında bırakılmaları sizce bir tesadüf mu. Teşkilatlarda ki kariyelii eğitim düzeyinin azlığına bakılırsa nedenini sorgulamak gerekmezmi....Ulkemizin geleceği kendi geleceğimizden daha onemli oldugunu kavradigimizda kazanacagiz.Saygilar