POLİTİKA Haber Girişi : 20 Ekim 2022 12:00

CHP İzmir: Ranta, betona hayır; yeşile evet

 CHP İzmir: Ranta, betona hayır; yeşile evet
Buca Cezaevi alanı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in İl Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı ilçe başkanlarıyla birlikte katıldığı basın açıklamasına ev sahipliği yaptı. Yücel, " Bakanlığın imar planı, alandaki yeşil alanı yarı yarıya azaltıyor" dedi.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve CHP örgütünün bazı ilçe başkanlarının eşlik ettiği "Buca Cezaevi" basın açıklamasında; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP Partili vekillere sert çıktı.

 

 

Yücel, Buca Cezaevi alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ve yeşil alanın azaltılarak, inşaat alanının çoğaltıldığı plan üzerinden “AKP'li milletvekillerinin dezenformasyon yarattığını” söyledi. 

 

 

 

Buca Cezaevi alanı ile ilgili CHP’li ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tavrının net olduğunu iddia eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şöyle konuştu:

 

 

 

 

“Yer altı otoparkı ve yeşil alan olsun. Burası her ne olursa olsun beton istemiyoruz.AVM imarını kaldırıyoruz dedikleri imar planıyla Buca Cezaevi alanındaki beton oranını  tamı tamına iki kat artırmak istiyor. 2003 yılındaki planda bile 20 bin 400 m2 yeşil alan varken, Bakanlığın askıya çıkardığı planda yeşil alan 10 bin 800 m2’ye düşürülüyor. Bakanlığın hazırladığı imar planı, Buca Cezaevi alanındaki yeşil alanı yarı yarıya azaltıyor. Bu şark kurnazları buradan AVM’yi kaldırdık diye çığırtkanlık yapıyorlar, ama kendi planlarında daha fazla ticaret daha fazla konut alanını, üstelik Bucalı’nın yeşil alanından çalarak getiriyorlar. Bir kere şehir plancılığında AVM planı diye bir kavram yoktur; ticaret imarı vardır, konut imarı vardır. Her ikisi de beton, inşaat ve rant demektir. Siz (AVM imarını kaldırdık) derken, ticaret ve konut imarını iki katına çıkarıyorsunuz, yeşil alanı yarı yarıya düşürüyorsunuz. Sanki İzmirliler safmış gibi çıkardıkları bu gürültüye, yürütülen bu yalan kampanyasına inanacakmış gibi, Buca’nın bağrına saplayacakları beton hançerini ballandıra anlatıyorsunuz.Şehirlere betonla, inşaatla ihanet ettiklerini açıkça itiraf edenlerden, Kaz Dağları’nı  Karadeniz akarsularını Kuzey Ormanları’nı, ağacı, taşı kaçak taş ocaklarına kurban edenlerden; mahkeme kararlarını, ÇED raporlarını, SİT kararlarını yok sayanlardan; yandaşa ihale vermek için ormanları, kıyı şeritlerini betonlaştıranlardan; yeşilden, İzmir’den ve Buca’dan yana tavır almalarını beklemek zaten hayal olurdu.”

 

 

 

“AKP’NİN BUCA’NIN KALBİNE

SAPLAMAK İSTEDİĞİ HANÇER…”

 

 

 

 

“AKP kafası bir yerde rant ve inşaat alanı bulduysa direkt hedefe kilitleniyor” savını öne süren Yücel, “AKP zihniyetinde, betonun ve inşaatın rantı, halkın ve kamunun yararına olacak işlerden çok daha önce geliyor. Söz konusu İzmir olunca AK iktidarı, İzmir’in yararına, İzmirlilerin isteklerine bakmıyorlar, İzmir’e şaşı bakmaya devam ediyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, alanı yeşil alan, rekreasyon alanı ve yeraltı otoparkı olarak planlandığı yeni bir planı, Büyükşehir Belediye Meclisimizde kabul etti.  Bu planda bakanlığın istediği ticaret ve konut alanı tamamen kaldırılıyor. Yeşil alan 45 bin m2’ye çıkarılıyor. Yani alanın yarıdan fazlası yeşil alan haline getiriliyor. Böylece alan betondan, inşaattan, ranttan kurtarılıyor ve Bucamıza hediye ediliyor. İzmirlilerin ve Bucalıların isteği, ilçenin ihtiyacı yerine getiriliyor. AKP’nin Buca’nın kalbine saplamak istediği hançeri, Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı planla durduruyoruz” dedi.