CHP İzmir örgütünde tek gündem Kurultay

CHP İzmir örgütünde tek gündem Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi 37 Kurultay’a saatler kala tüm gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi’nde

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendi istediği isimleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdırmak isterken Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yerini korumak için çalışıyor.

Peki, İzmir’in Parti Meclisi Adayları kim olacak.

PM adayı olarak İzmir’de 15 yakın ismin aday olması bekleniyor. Milletvekilleri PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi ve Tacettin Bayır resmen adaylıklarını açıkladı. PM adı geçen isimler Milletvekilleri PM Üyesi Selin Sayek Böke, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Murat Bakan, Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu,  Konak Eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Devrim Barış Çelik, PM Üyesi Umut Tekin.

Kulis bilgilerine göre İzmir’den Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde  Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır, Devrim Barış Çelik ve Berfin Deniz isimleri konuşuluyor.

Bekleyip göreceğiz.

Bakalım PM savaşını İzmir’de kimler kazacak.

Nasıl Bir Kurultay olmalı.

CHP Kurultayı  PM hesapları ve sandığa endeksli bir Kurultay yerine Türkiye için çıkış politikalarının tartışıldığı bir Kurultay olmalıdır. Kurultay’ın İktidar Kurultay’ı olarak adlandırılması Kurultay’a büyük bir sorumluluk yüklüyor. 1959 Yılında gerçekleştirilen 14 Kurultay’da ilan edilen İlk hedefler beyannamesi gibi bir yeni bir manifesto açıklanmalı. Değişen koşulların yeniden düzenleneceği, İşsizliğin, Yoksulluğun, Eğitimin, Demokrasinin tanımlanarak izlenecek politikalar açıklanmalı. Umut aşılanmalı.

Yurttaşlara umut ve gelecek aşılamak sadece söylemlerle değil uygulamalarla, eylemlerle  ancak umutlarını kazanırsın, Bugün  ülkemizde ve Dünya’da yaşanan gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Fransa’da son yapılan Yerel Seçimler de seçmenin yeni tercihi beklentileri neler bu iyi okunmalı, araştırılmalı Avrupa’nın ortasındaki yeni dönem seçmen mesajları önümüzdeki dönemde Avrupa ve Dünya’ya yayılacak yeni politikaların başlangıcı olduğu unutulmamalı.

Kısaca

CHP’de Kurultay ve sonucu parti içinde yeni bir anlayışımı yoksa mevcutun devamımı olacak göreceğiz.