CHP İçin O sene Bu sene

CHP İçin O sen Bu sene

Bu haftaki yazımda Kemal Kılçdaroğlu’nun Cumhuriyet Gazetesine verdiği Kurultay öncesi Yeni Devletçilik Güçlü Devlet ve Kurultay sonrası verdiği röportajı üzerine değerlendirmede bulunacaktım, fakat Covit 19 nedeniyle normalleşen herşeyin serbest olduğu bir dönemde 30 Ağustos etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle bu konu hakkında düşüncelerimi sizlerle daha sonra paylaşacağım.

Haydi mücadeleye;

CHP Genel Başkanlığına seçildiği 33 Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu bu işin doğusu batısı, kuzeyi, güneyi yok. Her yere gideceğiz, insanlarımızı kucaklayacağız. Doğudaki sorun ile batıdaki sorun arasında bir fark yok. Yeter ki biz kararlılıkla yolumuza devam edelim" görevlerinin asıl şimdi başladığını vurgulayarak, "Artık mücadeleyi ülkenin her tarafına götüreceğiz ve çalışacağız. Bana düşen sorumluluğun bir parçası da size düşüyor. Hep beraber mücadele etmek beraber yola çıkmak zorundayız demişti. 

Evet  

Cumhuriyetin 100 yılına 33 Kurultay’da söylediği ve 37 Kurultay’da verdiği İktidar sözünü yerine getirmek için kaybedilen Cumhuriyet değerlerin yeniden kazanılmasının tam zamanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP örgütleri top yekün Anadolu’yu karış karış gezerek Yeni Yeniden Kurtuluş mücadelesi başlatmalı.

Bugün Cumhuriyet kazanımları Milli Bayramların iptal edildiğine seyirci kalınmamalı, önce 26 Ağustos’ta Dumlupınar’da sonra Sıvas’ta ve 9 Eylül’de Ülkemizin kurtuluş kutlamalarına katılmalı, Parti Meclisi’ni İzmir’de toplayarak yeni yol haritası açıklamalı.

Çünkü

Cumhuriyet Halk Partisi Kurtuluşun ve Kuruluşun partisi olduğunu Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olduğunu göstermeli.

Bugün en çok eleştirildiği CHP’in eksen kaybettiği eleştirilerine en iyi yanıtı verecek Kemalist duruşunu göstermeli, söylemle değil eylemleriyle Cumhuriyet İçin Meclisin kuruluşunun 100 yılında yok hükmünde sayılan TBMM itibarını kurtarmak için, iktidar olmak için bu uzun ve mücadele yolunda dostlarını da yanına alarak Demokrasi için, Sosyal Hukuk Devleti ve Adalet için haydi göreve o sene bu sene .