POLİTİKA Haber Girişi : 30 Kasım 2021 15:32

CHP'den yerelde ittifakın kalbi Tire'de ORGANİK Siyaset!

CHP'den yerelde ittifakın kalbi Tire'de ORGANİK Siyaset!
Ödemiş'te Gençlik Kolları Başkanını MHP'ye kaptırıp 'gol yiyen' CHP İzmir, topu kalesinden çıkaramasa da maçı başka sahaya taşıdı. CHP İl Başkanı Yücel, Tire'de partiye katılanlara rozet taktı, esnaf ve stk ziyaretleri yaptı, belediyeyi ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İl Başkan Yardımcıları Şener Akdemir, Cumhur Dereli, Hüseyin Kızılkaya, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Gülsever’den oluşan heyet, önce CHP Tire ilçe başkanlığındaki 'yeni üye rozet takma töreni'ne katıldı.

 

Aralarında muhtarlar, dernek ve oda gibi kurumların temsilcileri, Tire’nin önde gelen esnafları ve gençlerden oluşan yeni üyelere rozetlerini takan Başkan Yücel, çiçeği burnunda partililerine şöyle seslendi: 

 

"Hayat pahalılığı topluma ağır yük yükledi. Bunun yansımalarını görüyoruz. Cumhuriyet tarihimizde, küresel ya da ulusal ekonomik krizlerin hiç birinde böylesine ağır bedel ödememiştik. Düşünün ki birkaç günlük süre içerisinde 1 dolar 10 TL’den 13 TL’ye yükseliyorsa bunun adı devalüasyondur. Paramız dünyanın en hızlı değer kaybeden, en değersiz para birimleri arasında. Cumhurbaşkanı, partisinin grup toplantısında konuşuyor; TL 50 kuruş değer kaybediyor. Ekonomi biliminin gerçeklerinden uzak açıklamalar bilerek, isteyerek, kasten yapılıyor. AKP tarafından dışa bağımlı, ithalata dayalı bir sömürü sistemine çevrilmiş ekonomik düzenden en büyük zararı küçük esnaf ve çiftçilerimiz dolayısıyla halkımız görüyor. Döviz kurlarının kontrolden çıkması nedeniyle esnaf sipariş kabul edemiyor, çiftçi vadeli satış yapamıyor ve çarklar artık dönmüyor. Günden güne fakirleştirilen halkımız artık tek şeyi bekliyor, o da sandık."

 

 

LOKANTACI PAZARCI, OTOBÜSÇÜ TERZİ, BERBER BAKKAL... 

 

CHP Tire saha heyeti, esnaf odalarının başkan ve temsilcileriyle de bir araya geldi. Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Lokantacılar Odası Başkanı Necat Sertdemir, Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Zenginol, Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Berberler Odası Başkanı Halil Öksüzer, Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ ve Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur buluşmada hazır bulundu.

 

Oda Başkanlarının söz aldı ve sıkıntılarını anlattı. Bu konuşmalarda, “50 Kg. un çuvalının çok kısa bir süre içerisinde 120 TL’den 360 TL’ye çıkmasının ekmek maliyetlerinin artmasına sebep olduğu" vurgulandı;  "akaryakıt fiyatlarının artışının ise yolcu taşıma maliyetini artırdığını zam yapılmak istense dahi fiyat belirlenemediği" dile getirildi.

 

Dert dinleyen Başkan Yücel, "Sorunlarınızın hepsini biliyoruz. Düzenli raporlar hazırlayarak milletvekillerimize iletiyoruz. İzmir nezdinde çözebileceklerimizi çözüyoruz, Ankara’da çözülebilecek düzeydeki sorunlarınız için de milletvekillerimiz TBMM nezdinde çalışma yapıyor. Bize aktardığınız sorunlarınızı da Ankara’da da gündeme getireceğiz. Türkiye her geçen gün fakirleşmeye devam ediyor. Sorunların kalıcı çözümü, üreten bir ekonomik sisteme geçiştir. Tam demokratik, güçlendirilmiş parlamenter sistemi ülkemize getirdiğimizde, ekonominin de rayına nasıl oturacağına hep beraber şahit olacağız. Fiyatlar zorla düşürülemez, kur artışı talimatla engellenmez. Tek başınıza, her kurumu, plansız ve programsız, ekonomi biliminin kurallarından uzak bir şekilde yönetmeye kalkarsanız, 128 milyar dolar rezervi hesapsızca satarsanız ekonomik yangının üzerine benzin döküyorsunuz demektir. Yapılan tam anlamıyla budur” sözleriyle Tire esnaf temsilcilerine seslendi.     

 

190 YENİ ÜYE KATILDI

 

Başkan Yücel ve saha ekibinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını anlatan CHP Tire geçici kurul ilçe başkanı Şenol Sardoğan ise, "Ziyaretle motive olduk. Bizlere güç verdiniz. Bir aylık görev süremiz boyunca partimize 190 yeni üye kazandırdık. Üye çalışmalarına devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Millet İttifakını en iyi şekilde temsil etmek için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu anlayışı Tire’de hakim kılmak için, tüm kademelerimizle, var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.   

 

 

DURAN: DESTEKLERİNİZ BİZİ MUTLU EDİYOR

 

Örgüt ve oda ziyaretleri bitiminde CHP heyeti, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran’ı makamında ziyaret etti. Burada Başkan Duran’ın çalışmalarından memnuniyet duyduklarını anlatan Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürüdürdü: “Tire’de belediye tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. İlçe örgütümüz ve belediyenin uyumu bizi memnun ediyor. Belediye Başkanımız Atakan Duran,  yönetilemeyen Türkiye’de her gün kötüye giden ekonomik koşullarda sosyal belediyecilik faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.” 

 

Tire Belediye Başkanı Duran da, CHP İzmir heyetinin ziyaretinden onur duyduğunu belirterek, “Hem CHP İzmir İl hem CHP İlçe başkanlıklarının katkıları;  ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleri bizim için kıymetli. Yol arkadaşlığımız son derece önemli, Millet İttifakı iktidarında Türkiye layık olduğu yönetime kavuşacak” dedi.