POLİTİKA Haber Girişi : 15 Mart 2020 13:13

CHP delegesi tarihi bir kararın eşiğindedir

CHP delegesi tarihi bir kararın eşiğindedir

CHP delegesi tarihi bir kararın eşiğindedir

Ülkemizde ve Dünya’da bugün en büyük tehlike ve gündem Korona virüsüyle mücadele, bu önemli gündemin içinde birde uzun süredir merak edilen Ali Babacan parti kurup kurmayacağı konuşuluyordu,  nihayet son kararı verdiler ve yeni bir siyasi parti kuruldu. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)  

Geçtiğimiz hafta kurulan DEVA’yı değerlendirdiğimizde AKP’nin ilk çıkışı bugünkü  AKP’nin başarısız olduğu ekonomi, demokratikleşme, insan hakları konusundaki boşluğu doldurmayı hedeflediklerini  ayrıca güçlü bir parlamenter sistemi savunduklarını görüyoruz.

Kendilerini çıktıkları siyasi hareketten farklı kılan söylemler ne kadar güzel ve etkileyici olsa da bana göre yeni kurulan ve “Her derde deva olduğu” iddia edilen DEVA Partisi, şimdi yeni bir seçenek arayan işçiler, emekçiler ya da laik ve demokratik Türkiye talebi etrafında mücadele edenler için bir seçenek olmadığını görüyorum.

Çünkü son gelişmeler göstermiştir ki paradan para kazanma dönemi neoliberilizm dönemi bitti. Sonu gelen neoliberilizm savunan Ali Babacan ne kadar şimdiki AKP’den farklı 18 yıl önceki AKP anlayışını sürdürme düşüncesinde olsada beklediği ve istediği başarıyı yakalayamayacağını düşünüyorum.

Bugün Dünya da küresel sorunların çözümü konusunda yeterli olmasa da ABD Başkan adayı Bernie Sanders köklü bir reform vaat ediyor, gelir adaletsizliğinden, zenginden daha fazla vergi almayı vaat ediyor. Sanders bu çıkışı Amerikalı zenginleri tedirgin etti.

Dünya’da neoliberizm bittiğini gören Sanders’ı ABD görmezden geliyor ve Sanders’ın vaatlerine hazır olmadığını eyalet seçim sonuçlarıyla gösteriyor.

Bizi ilgilendiren ülkemizin içinde bulunduğu durum bize 1950 yılından beri dayatılan ve iktidar yapılan neoliberel partilerin iktidar anlayışlara son verecek 1923 anlayışı ve kurucu değerlere sahip anti emperyaliz anti neo liberal partilere ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılacak bugün tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’in önünde önemli bir sınav 37. Olağan Kurultay bu kurultay’da  

Sadece seçime yönelik bir seçim stratejisi değil, ilkeleri, hedefleri belirlenmiş, ülke ve toplum talepleri ile uyuşan, taleplere cevap veren bir güven ortamının oluşturulmasını sağlayacak parti içi demokrasiyi tam anlamıyla işletecek yapısal düzenlemeyle İktidara yürüyoruz Kurultay’ı gerçekleştirmeli.

Kurultay kısır çekişmeler yerine üretim ve istihdam, Vergi , Hukuk , Terör, Eğitim ve Sağlık sorunlarına çözüm önerilerini konuşur halkı ve seçmeni İkna ve inandırırsa yeni arayışlara son verir.

CHP bunu başarabilecek güç ve yapıdadır, bunu başardımı hiçbir ittifak ve yeni arayışlara gerek kalmadan Kuruluş ve var oluş misyonunu yerine getirmenin gururu ile halkın umudu ve iktidarı olur, tercih Kurultay iradesinde ya bu anlayışı getirecekler yada mevcut küçük olsun bizim olsun anlıyışla küçük başarılarla mutlu olacaklar.

TBMM açılışının 100 yılında CHP delegesi tarihi bir kararın eşiğindedir. Karar ve yetki delegede gelin ülkenim geleceğine  engel olmayın.