POLİTİKA Haber Girişi : 08 Mart 2020 07:49

CHP’de fırtına öncesi sessizlik

CHP’de fırtına öncesi sessizlik

CHP’de fırtına öncesi sessizlik

Kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ni önümüzdeki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine taşıyacak yönetim kadrosunun belirleneceği 28-29 Mart'ta gerçekleşecek 37. Olağan Büyük Kurultay'a dönük hesaplar Parti Meclisine yönelik yapılıyor. Yerel seçim başarısıyla Genel Başkan tartışması yaşanmayan CHP’de Kurultay’ın ana teması İktidar Yürüyüşü olması bekleniyor.

İl Örgütlerin de özellikle üç büyük il başta olmak üzere 56 ilde tek adaylı kongrelerde yaşanan parti içi demokrasinin işletilmeme sıkıntısı ve sancısı kurultaya nasıl yansıyacağı merak edilirken mevcut yönetim ile parti içi muhalefet  arasında asıl yarışın Parti Meclisi (PM) üyeliği seçiminde yaşanması bekleniyor.

Başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ekibi partinin "kendi içinde kavgalı" algısının önüne geçmek için "uzlaşma" ile aday sayısını teke indirme stratejisini; parti içi muhalifler parti içi demokrasiye aykırı buluyor ve "CHP, AKP'leştiriliyor" eleştirisi yöneltirken Hak hukuk adalet söyleminin anlamsızlaştığını dile getiriyor.

Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun partinin iktidara en yakın olduğu dönemde kavga istememesi ve Yerel seçimlerde yakaladığı başarının gölgelenmemesi için önereceği anahtar listeyi delmek ve yönetimde söz sahibi olmak isteyen muhalifler kendi anahtar listesini çıkartmak ve Yerel seçimlerde bazı Genel Başkan Yardımcılarının aday belirlemedeki tutumlarının Genel seçimlerde Milletvekili listelerinde de aynı tutumu  sergilenmesinin önüne geçmek için karşı hamle yapmaya çalışıyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kurultay öncesi aslında fırtına öncesi sessizlik yaşanırken İlhan Cihaner, Umut Oran gibi bazı isimler gelişmeleri yakından izleyerek Kurultay haftasında mevcut yönetime karşı parti içi demokrasiyi işletecek yeni bir anlayış ve düşünce ortaya koyması bekleniyor.

Kısaca CHP’de fırtına öncesi sessizlik nasıl sonuçlanacak göreceğiz.

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Başlangıcı hangi hikâyeye uzanırsa uzansın, 100 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada kadınların eşitlik mücadelesi ve 8 Martlar durmaksızın sürüyor.

Tüm 8 Martlar, kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri yere yaklaşmalarına vesile olması dileklerimle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.