GÜNDEM Haber Girişi : 28 Temmuz 2016 11:36

Bülent Uraz: ''Yeni bir ülke kurmak mümkün....''

Bülent Uraz: ''Yeni bir ülke kurmak mümkün....''
Son dönemde yaşanan sıkıntılara inat gençlerin gelecek hayalleri tükenmiyor. İzmir'in kabına sığmayan liseli genci Bülent Uraz hayalindeki Türkiye'yi kaleme aldı

Yeni bir ülke kuralım, ismi de Özgürlükler Ütopyası olsun.....

Kim istemez ki burası benim ülkem diyebileceği bir yer? Birçok insanın bilmediği, bilen insanların ise inanmadığı bir gerçek vardır ki oda yeni bir ülke kurmak mümkün. Uzun yıllardır süpergüçlerin izlediği politikaya azınlık ülkelerde dahil olmak zorunda kalmış ve çok sayıda sivil vatandaşlar bu politikanın mağdurları olmuştur. Peki bir soru sormak isterim bizim suçumuz nedir? Biz neden ülkeler arasında çıkan anlaşmazlığın mağdurları oluyoruz? Çoğu zaman 1 veya 2 yöneticinin arası bozulunca neden dürüstçe para kazanan, ailesine bakmak için geceleri eve gelen, sabah çocuğu okula giderken yorgunluktan ona kahvaltı hazırlayamayan esnaf arkadaşlarımızın işleri bozulsun? Ekonomisi iyi olan ülkedeki çocuklar lunapark'a gidebilirken, şeker ve çikolata alabilirken neden yanlış ülke politikalarının yol açtığı savaşlardan dolayı etkilenen diğer çocuklar bunların hayalini kursun? İnsan Hakları Genel Beyannamesi'ne göre:

* Madde 1: Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşlik zihniyeti ile hareket etmelidirler.

* Madde 3: Yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.

İnsan Hakları Genel Beyannamesi'ne göre o kadar çok suç işlenmiş ki, sanki insan ırkı biz değilmişiz gibi. Birleşmiş Milletler'in bugün "kınamaktan" başka hiç bir şey yapmaması herkese merak ettiriyor. BM ve diğer ülkeler sistemin kontrolünü kayıp mı ediyorlar?

Yeni bir ülke kuralım, ismi de Özgürlüklerin Ütopyası olsun. 2. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın hava savunması amacı ile kurulan bir platform bulunmaktadır. Savaşın bitiminden sonra Birleşik Krallık ordusunda görev almış Paddy Roy Bates deniz hukuğuna araştırmaya ve arkadaşlarına sormaya başlamış. Uluslararası sularda bulunan platformda kimsenin olmadığını öğrenen ve deniz hukuğuna göre o platformda hak iddaa edebileceğini öğrenen Bates Ailesi 1966 yılında platformu işgal ediyor ve 1967 yılında Bates Ailesi kendilerini Sealand Prensliği olarak ilan ediyor. Bu durumu öğrenen Birleşik Krallık ile belki dünyadaki ülkelerin yarısında olmayan bir savaş yaşayan Sealand, bugün tanınmayan ancak müdahale edilemeyen 5 kişinin yaşadığı 550 metrekare yaşam alanına sahip bir Prenslik'tir. Sealand Doları kullanan Prenslik'in parası Amerikan Doları ile eş değerdedir.

Dünyamızdaki sistem olan dolaylı demokrasiye karşı çıkmak isteyen Liberland, 13 Nisan 2015 tarihinde kuruluşunu ilan etti ve bütün dünyanın gözleri bu ülkeye çevrildi. 7 kilometrekare olan bu ülke doğrudan demokrasi temelleri ile yönetilmektedir. Sırbistan ve Hırvatistan tarafından hak iddaa edilmeyen bir bölge olan Liberland bugün resmen kuruldu ve bir cumhurbaşkanı ile başkenti mevcuttur. Liberland vatandaş edinmek için kendi internet sitesinden başvuru almaktadır. 16 Eylül 2015 tarihinde Vít Jedlička'nın Türkiye'ye ziyareti sırasında Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Liberland'a olan desteğini ve Liberland'in tanınması gerektiğini açıklamış. Ve daha birçok böyle "micronation" bulunmaktadır.

ABD Güney Florida'da bulunan Conch Cumhuriyeti ise bölge halkı tarafından "gülmek için" kurulduğu söylenmektedir. 1982 yılında bağımsızlık ilan etmiş bu ülke her yıl çeşitli aktiviteler yapmaktadır. Dövme yarışmaları, karnavallar, çeşitli partiler ve daha birçok. Ülke'de bir Genel Kurmay Başkanı bile mevcut. Conch Dolar'ını kullanan ülkenin parası ABD doları ile eş değerdedir. Ülkenin toplam büyüklüğü 15 kilometrekaredir.

Haydi yeni bir ülke kuralım, ismide Özgürlükler Ütopyası olsun. Karayip'lerde, Ege Deniz'inde tarım yapabileceğimiz, özgür ve eşit yaşayabileceğimiz, insanlık değerlerini tekrar yaşatabileceğimiz ve gelecek nesillere hayatı öğretebileceğimiz bir hayali gerçekleştirelim. Bütün micronation'ların olacağı yepyeni bir kurum kuralım ve dünyaya hala insanlığın değişebileceğini gösterelim. Ülkelerimizde turizm ve çeşitli ticaretler yaparak, destekçi bularak yardıma muhtaç ailelere, çocuklara yardım edelim. Haydi hep beraber birleşelim.

Haydi hep beraber yeni bir ülke kuralım, ismide Özgürlükler Ütopyası olsun...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.