POLİTİKA Haber Girişi : 11 Mart 2017 18:11

Buca'da 'Hayır'lı zirve

Buca'da 'Hayır'lı zirve
16 Nisan Referandumu öncesi İzmir siyasetini buluşturan kahvaltılı toplantı İzmir marşıyla başladı, İzmir marşı ve hayır çağrılarıyla sona erdi

İzmir siyasetinin ağır topları Suat Nezir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Çaycı Başı Kafe'de gerçekleştirilen etkinlikte ana gündem maddesi 26 Nisan Referandumuydu. Etkinliğe CHP eski il başkanlarından Kemal Karataş, eski PM üyesi Mehmet Süne, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Kaya'nın selefi Bekdaş Gül, eski meclis üyeleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

 

NEZİR: 'HAYIR'DA HAYIR VAR

Toplantının ev sahibi olan Suat Nezir 16 Nisan referandumunun önemine işaret ederek Hitler'in Almanya'da, Humeyni'nin İran'da tek adam olarak gelişinin yarattığı tahribatı hatırlatarak, '16 Nisan'da tek adam rejimine karşı durabilmek için hayır oyu vermek zorunda olduğumuzu vurguladı.

KARATAŞ: 'ATATÜRK BİLE BU KADAR YETKİ İSTEMEDİ

Toplantıda söz alan Kemal Karataş getirilen 18 maddeyle hile yapılmak istendiğine işaret ederek 'kaç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı bile belirsiz.  Mustafa Kemal Atatürk bile bu kadar yetkiyi kendisine istememiştir. Çocuklarımız için 16 Nisan'da hayır oyu vermemiz gerekir çağrısında bulundu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.