POLİTİKA Haber Girişi : 27 Kasım 2018 13:41

 BUCA HAK ETTİĞİ YERE GELMEDEN KİMSE BAŞARDIM DİYEMEZ!

 BUCA HAK ETTİĞİ YERE GELMEDEN KİMSE BAŞARDIM DİYEMEZ!

AK PARTİ BUCA İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ARSLAN:

BUCA’DA BAŞARI KRİTERİ SÜPERLİG’DİR

Ak Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın, projelerini büyük oranda tamamladığını ve başarılı olduğunu belirten demecine cevap verdi; “Trafik sıkışıklığı Buca’nın ara sokaklarına kadar taştı, Forbes esnafı iflasın eşiğine geldi, Bucaspor’un sıkıntıları ortada hangi başarı Başkan” diye sordu.

 Ak Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın ‘başarılı bir dönem geçirdim partimden yeniden görev bekliyorum’ açıklamasına tepki gösterdi ve Piriştina’nın Buca’nın sorunlarını çözemediğini söyledi.  İlçe Başkanı Arslan, “Buca Belediye Başkanının  görev süresi ile ilgili değerlendirmesini üzülerek okudum. ‘Buca’nın günlük sorunlarının bazılarını çözdüm öyleyse başarılıyım’ demek, ‘Ben Buca’nın kapasitesini, potansiyelini, hak ettiği yeri bilmiyorum’ demektir. Buca için başarı kriteri hem futbolda hem de belediyecilikte; süper lig olmalıdır. Oysa bugün Buca’nın hali ortada, Bucaspor’un da sıkıntıları ortada… Kente atılım yaptırmak bir yana geçmişte Menderes caddesi ile sınırlı olan trafik sorunu artık Buca’nın ara sokaklarına kadar taştı. Buca’nın kentsel dokusunu iyileştirmeye yönelik de ortada bir başarı yok. Peki bu neyin başarısı” diye sordu.

 BUCA HAK ETTİĞİ YERE GELMEDEN KİMSE BAŞARDIM DİYEMEZ!

Buca’nın potansiyeline vurgu yapan Başkan Arslan, “Görüyoruz ki Buca’yı yönetenlerin ufuk sorunu var. Ufukları Buca’nın potansiyeliyle de kapasitesiyle de gerçekleriyle de örtüşmeyecek kadar dar. Buca yaklaşık 500 bin nüfusu ile bugün tam olarak 38 ilimizden daha büyük bir kenttir. Dolayısıyla 500 bin insanı barındıran bir ilçenin de bu insanlara yakışır alt yapıya, sosyal donatı alanlarına, sosyal donatı çeşitliliğine, insana dokunan sosyal projelere ve örnek bir kentsel tasarıma ihtiyacı var.

Dahası Türkiye’nin hemen hemen her ilinden yüzlerce aile çocuklarını daha iyi bir gelecek hayaliyle, Buca’mızda bulunan üniversitelere gönderiyor. 500 bin Bucalı’nın beklentisi ile birlikte bir anlamda tüm Türkiye’nin ilçemizle çocukları üzerinden bir bağı ve bu bağdan dolayı da beklentileri var. Bütün bu beklentilere cevap vermeden, ‘Buca’nın birikmiş sorunlarından bir kaçını çözdüm, öyleyse başarılıyım’ demek, ciddi bir ufuk sorununun göstergesidir. Demek ki bu arkadaşlarımız, Buca’nın kapasitesini de potansiyelini de hak ettiği konumu da bilmiyor. Oturdukları makam gereği üstlenmeleri gereken sorumluluğun da farkında değiller” diye konuştu.

 BUCA’YA GELECEK SAĞLAYIN, KENDİNİZE DEĞİL!

“Bucalı’nın veya İzmirlinin siyasi duruşu üzerinden rant devşirmek, bunun üzerinden sadece bir partiye ve o partinin belediye başkanlarına bir gelecek sağlamak hiç adil bir duruş değil” diyen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu insanların siyasi duruşlarını ranta çevirmektir. Bizler, ne İzmirlinin ne de Bucalının siyasi duruşu üzerinden bir yerel yönetim anlayışı ortaya koyma mücadelesi içinde olmadık, olmayacağız. Biz İzmirlinin, Bucalının siyasi duruşuna, hayat anlayışına, kültürüne saygı duyarak, bu kenti yeni ufuklara taşıyacak hizmetleri getirmenin, yapmanın mücadelesi içinde olduk. Bizim partimizden veya başka partiden olması önemli değil, ancak bir başkanın başarılı oldum diyebilmesi için kentlerin gelişmişlik liginde de futbolda da Buca’yı süper lige çıkarmış olması gerekir. Buca sürprizlere hazır olsun! Artık günü kurtarma anlayışına dayalı belediyecilik dönemi bitiyor. Bizim Buca’mız İzmir’in arka bahçesi değil, İzmir’in vitrini olacak. Sadece sorun çözmekle yetinmeyeceğiz. Buca’yı, Türkiye’nin en fazla kamu yatırımı alan, en hızlı yükselen ilçesi ve kent markası olarak, kentler liginde zirveye çıkaracağız.”