GÜNDEM Haber Girişi : 08 Haziran 2016 12:33

Bu kez Midyat'ı kana buladılar

Bu kez Midyat'ı kana buladılar
Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı; "En az 2 polis şehit oldu" iddası

Mardin'in Midyat ilçesinde Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Güvenlik görevlilerinin Emniyet Müdürlüğü'ne girmeye çalışan bir araçtan şüphelenerek müdahale etmesinin ardından yaşandığı belirtilirken, Doğan Haber Ajansı patlamada iki polisin şehit olduğu bilgisini verdi. Canlı bomba saldırısı olduğu öğrenilen saldırıda çok sayıda yaralının olduğu ve bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Aracın beton bloklar ve demir bariyerlere çarparak patladığı ve araçta yarım tondan fazla patlayıcı olduğu ilk gelen bilgiler arasında.

Saat 11.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından PKK'lılarla ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama nedeniyle yaralananların olduğu belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi. 

Patlamanın çok şiddetli olduğu belirtiliyor. Saldırı sonrası lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu. 

 

"Yarım tondan fazla patlayıcı kullanıldı"

Patlamadan sonra çevredeki ev ve işyerlerinde de hasar oluştu. 

DHA muhabiri Felat Bozarslan, saldırıya ilişkin verdiği ilk bilgilerdearacın Batman istikametinden Midyat'a geldiği yönünde belirterek şöyle konuştu: 

"Batman istikametinden gelen şüpheli bir araç, Mardin Midyat Emniyet Müdürlüğü önüne gelip içeri girmeye çalışıyorlar. Güvenlik güçleri ateş ederek durdurmaya çalıştığı, sonucunda patladığı bilgisi geliyor. Araç park halinde bir araç değil, hareket halinde bir araç.

Giriş kapısını kapatan demir bariyerler var. Aracın muhtemelen buranın önünde patlatıldığını, güvenlik güçlerinin araçtan şüphelenmesi üzerine patlatıldığı yönünde bilgi var. Araçta yarım tondan fazla patlayıcı olduğu bilgisini aldık. Uzaktan kumandalı bomba değil, canlı bomba olduğu yönünde iddialar var."

"Canlı bomba saldırısı"

Patlamanın ardından edindiği ilk bilgileri aktaran Bozarslan, saldırının canlı bomba saldırısı olduğunun kesinleştiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu ifade ederek Emniyet kaynaklarının ilk tespitlerini şöyle paylaştı:

"Şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki canlı bombanın bulunduğu araç, Emniyet Müdürlüğü binasına giremeden patladı. Şöyle tarif edebiliriz. Midyat Emniyet Müdürlüğü önünde olaylar nedeniyle beton bloklar ve demir bariyerler vardı. Bu beton bloklara çarptığı için patlama yaşanmış. Burası Mardin'in kalbi ve çok sayıda yaralı var. Yaralıların çoğunun sivil olduğu söyleniyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.