GÜNDEM Haber Girişi : 27 Mayıs 2017 13:48

Bu kararı aklımız almıyor

Bu kararı aklımız almıyor
İzmir Barosu Sözcü gazetesi çalışanı Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun tutuklanması kararına sert tepki gösterdi

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

Bilindiği üzere, Atatürkçü kimliği ile bilinen Sözcü Gazetesi'nin üç çalışanı, büyük Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlattığı ve bugün bayram olarak kutladığımız 19 Mayıs günü gözaltına alınmıştı.

 

 

Bugün ise gözaltına alınan üç gazete çalışanından ikisinin tutuklandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Yaptığı yayınlarla her zaman Atatürk ilke ve devrimlerinden yana tavır almış, Cumhuriyet değerlerini kıyasıya savunmuş bir gazete olan Sözcü'nün İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ile İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'nun, kamuoyunda ne olduğu ve zamanında kimlerce desteklendiği malum olan FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanmasını aklımız almamaktadır.

 

 

Toplumun en doğal hakkı olan haber alma özgürlüğünün teminatı özgür basının varlığı, çağdaş demokrasilerin vazgeçilmezidir. Basın yayın kuruluşları ve gazetecilerin görevlerini yaparken özgür olması ise ifade ve iletişim özgürlüğünün gereğidir. Buna karşın bugün Türkiye'de sayıları 150'yi aşan gazeteci cezaevlerinde bulunmakta, ülkemiz basın özgürlüğü alanında 180 ülke arasında 155. sırada yer almaktadır.

 

 

Şunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki, gözaltı ve tutuklamalar infaza dönüştürülmemeli, adil yargılanma hakkı ihlal edilmemelidir.

 

 

İzmir Barosu olarak, basın özgürlüğünün, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının evrensel ölçütlere getirilmesi için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederken, basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğüne ağır darbe vuran bu baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyor, mesleklerini yaptığı için gözaltına alınan, tutuklu bulunan tüm gazetecilere özgürlük talep ediyoruz.

 

 

Saygılarımızla

 

 

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.