KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 30 Mart 2022 18:21

Bornova’da Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri başladı

Bornova’da Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri başladı
Kütüphane Haftası’nın 58. Yılı Bornova’da Bornova Belediyesi tarafından düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk Kitaplığı bahçesinde yapılan Kompozisyon Yazma Etkinliği’nin ödül töreniyle başlayan etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

 

Bornova’da Kütüphane Haftası etkinlikleri Atatürk Kitaplığı’nda başladı.

 

 

Cumhuriyet Kütüphaneleri Saha Grubu’nun desteğiyle gerçekleştirilen Kompozisyon Yazma Etkinliği’nde dereceye giren öğrenciler; Alya Bayazıt, Dora Güneş Deniz, Elif Değirmencioğlu ve Poyraz Manap ile güzel yazılarıyla beğeni kazanan diğer katılımcılar Eylül Derman, Mina Melek Korkmaz, Ümran Karaman ve Berat Akgün ödüllerini Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer’in katıldığı ödül töreninde aldı.

 

 

Jazz Modern Grubu’nun müzik dinletesi ile renklenen açılışta, Yazar Feray Ünal çocuklarla bir söyleşi gerçekleştirdi ve İzmir’in hazineleri adlı kitabını imzaladı.

 

 

 

ETKİNLİKLER HAFTA BOYU SÜRECEK 

 

 

 

Bornova Belediyesi hafta boyunca yapılacak etkinliklerle kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini anlatacak.

 

 

Yediden yetmişe tüm kitapseverler müzik dinletileri, resim atölyeleri, kukla atölyesi, masal anlatımı ve edebiyat söyleşileri ile dopdolu bir hafta geçirecek.

 

 

 

DOĞANLAR'A CUMHURİYET KÜTÜPHANESİ

 

 

 

Diğer yandan sekiz kitaplığı bulunan Bornova Belediyesi Saha Grubu işbirliği ile kurduğu dört kütüphaneye bir yenisini daha ekleyecek.

 

 

Doğanlar Süleyman Seba Cumhuriyet Kütüphanesi 9 Nisan Cumartesi günü açılacak.