YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 03 Ekim 2022 21:57

Bornova'da bal tutan parmağını yalar!

Bornova'da bal tutan parmağını yalar!
Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu arılıkta bal sağımı başladı. Belediye, her yıl eğitimlerle arıcılığa ilk adımlarını atan kursiyerlere malzeme desteğinin yanında kovan alanı da sağlıyor.

 

Kayadibi Mahallesİ arılığı, verilen emeğin karşılığının alındığı özel günlerinin coşkusunu yaşıyor.

 

 

 

Arıcılığa ilk adımlarını atan Bornovalıların her yıl daha da artmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, arıcılığın yüksek getirili bir faaliyet olduğunu belirterek, “Bornova Belediyesi’nin yerelde kalkınma anlayışıyla başlattığı arıcılık eğitimine katılanlar, bal hasatlarını yapmanın mutluluğunu  yaşadı. Aldıkları teorik ve pratik eğitimi tamamlayan kursiyerler, belediye tarafından hediye edilen kovanlarında ürettikleri balın sağımını gerçekleştirdi. Belediyemizin arılığındaki eğitimlerimiz ve verdiğimiz diğer destekler artarak devam edecek. İlçemizdeki bal üretiminin ekonomik bir değer olarak daha da artmasını hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

HER TÜRLÜ İMKAN SUNULUYOR

 

 

 

 

 

Her yıl arıcılık eğitimi verdiği kursiyerlere arıların olduğu birer adet kovan ile arıcılık ekipmanları da hediye eden Bornova Belediyesi, kovanların konulduğu 23 dönümlük alanı, arılar için uygun çevrenin sağlanması amacıyla bal ormanına dönüştürdü. Alana 700 adet çeşitli meyve fidanı, 750 kök lavanta dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca 3 dönüme arı otu ekildi.  

 

 

 

Arılıkta 75 kursiyere de ait olan toplam 110 arı kovanı ile hasat yapılması için sağım makinesi de bulunuyor. Belediye ve kursiyerlerin kovanlarından üretilen ballar Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla tüketiciyle buluşuyor. Bornovam markalı ballar Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla tüketiciyle buluşuyor.