YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 04 Nisan 2022 13:07

Barış Belediyeciliğinin Mimarlarından Foça Efsanesi Nihat Dirim'e Son Görev

Barış Belediyeciliğinin Mimarlarından Foça Efsanesi Nihat Dirim'e Son Görev
Barış belediyeciliğinin simge ismi Nihat Dirim, 63 yaşında 10 yıl yönettiği Foça'daki evinde hayatını kaybetti. Dirim, 5 Nisan 2022 Salı günü 11:00'da Foça Demokrasi Meydanı'ndaki tören ardından öğle vakti Fatih Camisi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

1989 - 1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı yapan Nihat Dirim, 3 Nisan 2022 Pazar günü hayatını kaybetti.

 

 

14.04.1959 tarihinde doğan; 30 yaşında, 1989'da o dönem iktidardaki ANAP'ı (Amvatan Partisi) 357 oy geride bırakarak başkan olan ve son zamanlarında kanser tedavisi gören Nihat Dirim, 63 yaşında aramızdan ayrıldı. 

 

 

Nihat Dirim’in cenaze töreni 5 Nisan Salı günü saat 11.00’de Foça Demokrasi Meydanı'nda yapılacak, cenazesi öğle namazını müteakiben Fatih Camisi’nden kaldırılacak.

 

 

Önceki ay Ege Barış ve İletişim Derneği'nin, Barış Belediyeciliği Emek Ödülü'nü alan Nihat Dirim, ödülü Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'in elinden almıştı.

 

 

DİRİM'İN BELEDİYECİLİK FORMÜLÜ: ŞEFFAFLIK, HALKIN KATILIMI VE KENT SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ ÖNCELİK EDİNME

 

 

Törende, 10 yıllık başkanlık döneminde Foça’nın çevre mücadelesinden katılımcı yönetime kadar yaptığı projeler hakkında bilgi veren Nihat Dirim,

 

 

“Barış belediyeciliğinin üç temel halkası var. Başkanlık dönemimizde şeffaflığa öncelik verdik. Belediye meclis üyeleri katılım ve şeffaflığın temel taşı haline geldi. İkinci halkada proje bazında halkın katılımını sağladık. Üçüncü halka ise kentin sorunlarının çözümünü öncelik edinmemizdi”

 

 

diye seslenmişti.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dirim'in vefatı ardından şu mesajı paylaştı: 

 

"Foça'nın unutulmaz Belediye Başkanı Nihat Dirim'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Her zaman derin bir vefa ile hatırlayacağımız Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."