YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 11 Mart 2021 13:00

Aydın’da "Eşitlik" heykeli açıldı

Aydın’da

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eşitlik’ isimli soyut heykel yarışmasını kazanan eser, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenen törenle açıldı.

Efeler ilçesindeki Tekstil Park’taki heykelin açılış törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, belediye meclis üyeleri, kadın muhtarlar ve kadınlar katıldı.

“KADINLAR EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAK İSTİYOR”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İşte olsun, sosyal hayatta olsun, her platformda, biz kadınlar tüm gücümüzle ilerlemekteyiz. 8 Mart bir kadın mücadelesidir. Kadınların eşit şartlarda, eşit haklara sahip olarak eşit yaşamak istemeleri en temel insan hakkıdır diye düşünüyoruz ve bu yönde de çalışıyoruz" dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TAM ANLAMIYLA UYGULANMALI”

Sadece geçen yıl 300 kadının katledildiğini hatırlatan Çerçioğlu, “Bu yıl ise ilk 2 ayda 58 kadınımız erkekler tarafından vahşice öldürülmüştür. İnsanın yaşam hakkı mücadelesinin şartlarından bir tanesi de İstanbul Sözleşmesi’nin işlevlik kazanması ve tam anlamıyla uygulanmasıdır. Üzülerek ifade ediyorum. Bir AKP kadın milletvekilinin 'İstanbul Sözleşmesi’nden gerekirse çıkılabilir' demesini de gerçekten çok yadırgadım. Her gün bir kadın ülkemizde vahşice erkekler tarafından öldürülüyor ve bir kadın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabileceğini ifade ediyor. İnanılır gibi değil. İstanbul’da 5 yaşındaki çocuğunun önünde gerçekleşen erkek şiddetini gören bir kadının bu ifadeyi kullanması gerçekten biz kadınları çok üzdü” diye konuştu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Ülkede daha fazla kadının öldürülmemesi için Meclisin bir an önce daha sert adımlar atmasını gerektiğini kaydeden Çerçioğlu, “İstanbul Sözleşmesi biz kadınların kırmızı çizgisidir. Daha fazla çalışmalıyız. Daha fazla mücadele etmeliyiz. Heykelin yapılmasında emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çerçioğlu, ayrıca ikinci olan heykelin Kuşadası’nda, üçüncüsünün de Didim’de sergileyeceğini söyledi. Evrensel