Attan düşenden sonra, bisikletten düşen başkana

 

 

 

Bisiklet, fosil yakıt etkilerine karşı dünya dostu bir araç olarak dikkat çekiyor ve tercih ediliyor.

 

 

Mazot fiyatlarının 30 Lirayı aştığı Türkiye'de, bisiklet, yurttaşların da tercihi olarak; işe, alışverişe ve eve gitmek için kullandığı bütçe dostu bir araç olarak öne çıkmaya başladı.

 

 

BAŞKA BİR DÜŞÜŞ MÜMKÜN MÜ?

 

 

 

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de karbon ayak izini düşürmek ve bu konuda örnek olmak adına zaman zaman makam aracı yerine bisiklet kullanıyor.

 

 

Türk idari yaşamında makam sahiplerinin, Avrupa Hareketlilik haftası dışında, bisikletle görüntü vermeleri pek mümkün gözükmüyor.

 

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakçı da işine 2019 yılında bir gün için bisikletle gidince haberlere konu olmuştu.

 

 

Bakan Yardımcısı Kaymakçı, Türkiye Belediyeler Birliği'nin hediyesi Bisan marka katlanır 'Helsinki' isimli bisikletle işe gitmekten dolayı güne daha pozitif başlama imkanı bulduğunu söylemişti.

 

 

Peki videoda bisikletten düşen dünya lideri kimdi?

 

 

ABD Başkanı Joe Biden, tatilini geçirdiği seçim bölgesi ve memleketi Delaware Eyaleti'nde, destekli pedaldaki ayağını çıkaramayınca yere düştü.

 

 

Koruma ve gazetecilerin müdahalesiyle ayağa kalkan Biden, başlık taktığı için yaralanmadı. Biden'a olumsuz bir şey olsaydı, tedavi sürecinde, tıpkı daha önce Kasım 2019'da 85 saatliğine olduğu gibi, ABD mevzuat ve uygulamaları gereği, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e, "Başkanın sağlık tedavisi nedeniyle" görev yeniden devredilebilirdi.

 

 

Ancak Biden'ın durumu iyi olunca buna gerek kalmadı.