GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2017 17:49

Akşener'in mitinginde yanacak ateş Türkiye'yi sarar

Akşener'in mitinginde yanacak ateş Türkiye'yi sarar
Ülkücü hareketin emektar ismi Ali Karakuş 16 Nisan sürecini Özlem Haber'e değerlendirdi. Sinan Öğan ve Meral Akşener'in İzmir programlarına tüm İzmir'i davet eden Karakuş referandumda neden 'hayır' denmesi gerektiğini anlattı

ZAFER KAPLANSOY / BÜNYAMİN DOBRUCALI -

19 Mart Pazar günü saat 14.00'te Sinan Oğan'ın İzmir programı var. Çamdibi Atatürk Parkı'nda Iğdırlılar'ın Nevruz şenliğine katılacak ve orda halka hitap edecek hatırlatmasında bulunan MHP Üst Kurultay Delegesi ve Eski Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş ''ayrıca çok büyük bir miting organizasyonumuz var. Eski İçişler Bakanımız, Meclis Başkanvekilimiz Meral Akşener hanımefendi İzmir'de Gündoğdu'da İzmir halkıyla buluşacak. Bu mitingin Türkiye'deki en önemli mitinglerden birisi olacağına inanıyorum. Bu miting ülkemizde 'hayrın' kapısını açacaktır'dedi. Karakuş 16 Nisan sürecinde kritik öneme sahip bir miting olacağına işaret ederek şunları söyledi..

 


O ATEŞ TÜRKİYE'Yİ SARACAK

 Bu mitinge İzmir halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, Atatürk'ün bize bıraktığı mirası sonsuza dek yaşatmak isteyen her vatandaşımızın bu mitinge çoluğuyla çocuğuyla, eşiyle dostuyla mutlaka katılması lazım. Ben uzun yılardır siyasetin içinde olan bir insanım. Ben inanıyorum ki şu miting bu referandumun kilidi olacak. O Gündoğdu meydanı o gün halka dar gelirse inanın ki bu ateş Türkiye'nin her yanını saracak ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi bölünme sürecine götürecek eyalet sistemi oluşturabilecek bir yapının önüne geçecektir.

ALLAH'A DUA EDİYORUM

Ben Allah'a her gün evet çıkmasın diye dua ediyorum. Bu evet, sloganlara süslenmiş, şarkılarla bezenmiş bir aldatmaca, bir kandırmaca, bir hile seçimidir. Evet'le Türkiye'nin şahlanacağını, ayağa kalkacağını söyleyenler Türk miletini aldatmaktadırlar. Bu milleti 15 yıldır bu tip vaatlerle kandıranlar bugün Türkiye'yi hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan hem de komşularla asayiş açısından bitap duruma düşürmüştür. 15 yılda tek başına iktidarlarında neyi eksik yapmışlar hangi kuruma kuruluşa hükmedememişler ki başkanlık sistemi getirip de Türkiye'yi şahlandıracaklar. Bu kocaman, bütük bir yalandır.

 


SİYASİ PARTİ SEÇİMİ YAPMIYORUZ

Siyasi parti tercihimiz, lider tercihimiz kim olursa olsun. Ona saygı duyarım. Biz 16 Nisan'da siyasi parti seçimi yapmıyoruz. Herkesin dikkat etmesi gerek husus, 'ben nasıl yönetilmek istiyorum' sorusuna vereceği cevapla ilgili. Özgür, hür bir lkede mi yaşamak istiyorum, yoksa bütün insiyatifi bir kişinin eline verip özgürlükleri kısıtlanmış bir ülkde mi yaşamak istiyorum. Herkesin bu tercihi iyi yapması lazım.

VİCDANLARI KAVRULACAK

Bizim için bu seçim bu ülkenin yeniden kurtuluş seçimidir. Bu ülkenin yeniden normalleşmesi ve kendi mecrasında normal bir şekilde devam etmesi için önemlidir ve evet veren insanların hAyır veren insanlardan çok daha büyük pişmanlık duyacağını şimdiden hatırlatıyorum. Çünkü hayır veren insanlar vicdanen rahat olmuş olacaklar. Ama evet verip de bu ülkeyi ateşin içerisine düşürmüş olanların her gün vicdanları kavrulacak eğer vicdanlar varsa tabii. Biz neden kendi elimizle kendimizi atşeş attık diyecekler.

BARZANİ'NİN PAÇAVRASI

Barzani'nin Türkiye'ye gelmesi başlı başına bu ülkede nelerin olacağını, sürecin nasıl işleyeceğini bize ayan beyan gösterdi. Barzani hangi Avrupa ülkesine gitti de bayrağını havalimanına astılar ? Barzani'yi destekleyenler Avrupa değil miydi ? Onlar Barzani'nin Kürdistan paçavrasını bu ülkede havalimanlarına asıp, 'ben sen devlet başkanı olarak tanıyorum demedi'. Ama biz dedik. Buna MHP Genel Başkanı Bahçeli tepki gösterdi ama bu tepki yetersizdi ve cılızdı. MHP'nin, Ülkücü hareketin böyle bir bayrağın asılması durumunda miting yapması gerekirdi.

BİNLERCE ŞEHİDİ NEDEN VERDİK ?

30 küsur senedir verilen şehitler boşuna mıydı ? Bu ülke bölünmesi diye binlerce şehit verdik. Şimdi kendi ellerimizle evet verip Barzani'ye orda Kürdistan mı kurduracağız ? Eğer Güneydoğu'da yedi tane eyalet kurdurup bunları da Barzani'nin uhdesine vermek isteyen varsa gitsin evet versin.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Eğer bir kaçyıl içerisinde Abdulah Öcalan'ın cezaevinden çıkarılmasını istiyorlarsa gitsinler evet mührünü versinler. Ama biz Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü koruyan Türk vatandaşları olarak biz onlara hakkımızı asla helal etmeyeceğiz. Bunu da bilsinler. Bu milleti bir arada tutmak için, ayakta tutmak için bir ömür verdik ama gidip de düşmanın parçalayamaığı bir ülkeyi kendi elleriyle kalkan insanlara da hakkımız asla kat'a helal değildir.

BU MİTİNG HAYRIN KAPISINI AÇACAKTIR

Bu miting, Meral Akşener'in yapacağı miting 'Hayır'ın anahtarı olacaktır. Hayır'ın kapısını açacaktır. İzmir'den vereceğimiz hayır sesi çok önemli. Her vatanını seven her bayrağını seven Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini bütünlüğünü korumak isteyen her vatandaşımızı ben Gündoğdu meydanındaki mitinge çağırıyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.