YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 08 Temmuz 2022 23:46

“Akıllı ve Sürdürülebilir Bir İzmir'e Doğru” Çalıştayı sona erdi

“Akıllı ve Sürdürülebilir Bir İzmir'e Doğru” Çalıştayı sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Küresel Akıllı Şehir Programı kapsamında Dünya Bankası Grubu’nun özel sektör kolu Uluslararası Finans Kurumu işbirliğiyle düzenlendiği “Akıllı ve Sürdürülebilir Bir İzmir'e Doğru” çalıştayı sona erdi.

Kentin geleceğini şekillendirmek ve akıllı şehir uygulaması için yol haritası oluşturmak için düzenlenen “Akıllı ve Sürdürülebilir Bir İzmir'e Doğru” Çalıştayı sona erdi.

 

 

Küresel Akıllı Şehir Programı (GSCP) kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası Grubu’nun özel sektör kolu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) işbirliğiyle yapılan çalıştayda şehrin liderleri, kentin akıllı şehir stratejisini üç gün boyunca masaya yatırdı.

 

 

Model olacak

 

 

Çalıştayın kapanış oturumuna katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "akıllı şehir" vizyonu doğrultusunda yürütülecek çalışmalar kapsamında önemli adımlar atacaklarını ve bunun sadece İzmir ile sınırlı olmayacağını ifade etti.

 

 

Başkan Soyer; "Yapacağımız çalışmalar uygulanabilir olacak. Bizden sonra da uygulanabilir olmasını istiyoruz. Bir arayış içerisindeysek bu yalnızca İzmir ile sınırlandırılmamalı. Dünyaya örnek olmalı, uygulanabilir olmalı, model olmalı. Bu azim, bu kararlılıkla yürünebilirse çok takipçisi olacaktır. Bu çalıştayın akıllı şehir vizyonumuzu şekillendirmede bize önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.

 


İzmir öğrendiklerini paylaşacak

 

 

Dünya Bankası Akıllı Şehirler Başdanışmanı Graham Colclough ise çalıştayda odaklanması gereken konuları ve yol haritasını belirlediklerini söyledi.

 

 

Graham Colclough, “İzmir'de hem bir şeyler ürettik hem de eğlendik. Üç gün boyunca öğrendiğimiz şey ise daha çok çalışmak oldu. Belediye başkanımız da amaca yönelik bir kişi. Bu şehirde bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu kenti dönüştüreceğiz. Burada hiçten başlamıyoruz. İzmir öğrendiklerini başkalarıyla paylaşacak” dedi.