POLİTİKA Haber Girişi : 27 Haziran 2023 12:32

Ak Parti'de önce kongre sonra teşkilat değişimi

Ak Parti'de önce kongre sonra teşkilat değişimi

AK PARTİ’DE ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KONGRE

SONRA TEŞKİLATLARDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara kulislerine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Eyül’de Olaganüstü Kongreyi yapmasının nedeni MKYK ve MYK değişimi  ile yerel seçim öncesinde il ve ilçe kongre çekişmeleri nedeniyle yeni küskünler yaratmak istememesi. Erdoğan  Genel seçimlerde başarısız olan örgütler atamayla değiştirilecek yapılacak değişiklik içersinde İzmir il ve bazı ilçe yönetimleri de olduğu söyleniyor.  Hızlı örgüt operasyonunun ardından yerel seçim startı verilecek  ve  “her şehir için ayrı beyanname” hazırlanıyor.

 

Ayrıca  AK Parti’de seçim süreçlerini yöneten, strateji ekibi yenilendi. Ekibin başına Eski İçişleri Bakanı Genel Başkanvekili Efkan Ala getirildi. Ekip, yerel seçim boyunca her hafta toplanarak aday adayları ve kampanyayla ilgili kararlar alacak. Yerel yönetimlerden sorumlu Mehmet Özhaseki’nin bakan yapılmasının ardından yerine yaptığı atadığı kişinin, MKYK üyesi olmamasına rağmen Yusuf Ziya Yılmaz’ı genel bakan danışmanı olarak görevlendirdi. Olağanüstü kongrede MKYK üyesi yapacağı Yılmaz’a üç ay sonra genel başkan yardımcılığı görevi verecek.

 

HER ŞEHİR İÇİN BİR BEYANNAME 

 

Bu arada, genel seçimlerde başarısız bulunan il ve ilçe başkanları da yerel seçimlerden önce istifa ettirilip, atama yöntemiyle yeni görevlendirmeler yapılacak.  Genel seçimlerdeki kampanya ekibi, şimdiden yerel seçimler için çalışmalara başladı. Hazırlanacak yeni çalışmanın, “her şehir için bir beyanname” üzerine kurulacağı konuşuluyor.

 

 

Öncelik büyükşehirlere verilecek. Ayrıca, her şehir için öncelikler belirlenecek. Kampanya planına göre, önce her şehrin kendi özel kriterleri ve kimliği çıkartılacak. Bu profile uygun aday çalışması yapılacak. Şehrin kimliğine uyan isimler üzerinden tercih yapılması planlanıyor.

 

 

BÜYÜKŞEHİR PLANI

 

 

İktidar partisi, büyükşehirlerde oy kaybetmenin gerekçeleri üzerine araştırma yaptırıyor. Taşranın aksine büyükşehirlerde ekonomik kriz ve hayat pahalılığının ciddi şekilde hissedilmesinin, partiye oy kaybettirdiği değerlendiriliyor.

 

 

Bu sorunun çözümü için alternatif önerilerin geliştirilmesi planlanıyor. Parti umudunu, ekonomik göstergelerin düzelmesi ve enflasyonun gerilemesine bağlamış durumda.