GÜNDEM Haber Girişi : 22 Haziran 2019 12:33

AH İSTANBUL

AH İSTANBUL

AH İSTANBUL

Yarın sıradan bir gün değil,31 Mart akşamı  biten seçimin günlerce tartışılması ve YSK aldığı kararla tekrarlanacak seçim yani 23 Haziran akşamı sadece sıradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeyecek sonucu  Konfüçyüs’ün ünlü sözü gerçekleşecek ”Ya bir yol bulunacak, ya bir yol açılacak, ya da birileri yoldan çekilecek”

Halen anlaşılmayan sebeblerle ertelen seçim de İyi bir kampanya dönemi yaşanmadı. Adayların neyi nasıl yapacakları, projelerinin ne olduğu konuşulmadı. İmamoğlu 18 günlük Başkanlığında gördüğü olumsuzlukları israfı, boçlarını konuşurken rakibi Binali Yıldırım ve partisi Ordu VİP’te yaşananları krize dönüştürme, açık oturumun yanlı ve taraflı yapıldığını yalan iftira ve hırsızlık suçlamalarını konuştu.

Konuşulması gerekenkonular ve kentin geleceğine yönelik projeler,  çözüm bekleyen, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz hergün kepenk kapatan esnafın durumu, iş dünyasının isyanı, iç ve dış borcun artması, tarımın,  ithalat ve ihracatın bittiği, S400 krizi, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına engellemeler, Amerika’nın son anda vazgeçtiği İran saldırısı bir tarafa bırakıldı ülke gündemini hatta dünya gündeminde İstanbul seçimleri ve neden tekrarlandığı konuşuluyor.

Sıradan olmayan geleceğimiz oylanacağı seçimde 31 Mart seçimi kampanyası kullanılan dil yerine strateji değişikliği yapılarak Yunan, Pontus gibi söylemler ile seçimin aktörleride değişti. Farklı dört adayın yarıştığı seçimde iki aday öne çıkarken seçimin belirleyici aktörü kürt seçmeni ikna projeleri HDP rolüne karşı mektuplu mesaj yayınlanması ne kadar sandık sonuçlarını etkileyecek bilinmez. Bilinen tek gerçek 23 Haziran akşamı sandık sonuçları önümüzdeki süreçte İstanbulu hangi adayın yöneteceği değil hangi dilin ve anlayışın yöneteceği oylanacak. Son kararı İstanbullu  ya halimden menunum diyecek yada geldiğimiz noktadan tükendik son bulsun diyecek.

Kısaca Sezen Aksu’nun şarkı sözünde olduğu gibi  Ah İstanbul İstanbul olalı, Hiç görmedi böyle keder ve zulüm.