YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Aralık 2021 17:03

Zabıtalar Şiddete Karşı Dernekleşti

Zabıtalar Şiddete Karşı Dernekleşti
İzmir'de zabıtalar kenetlendi. Teşkilat mensuplarına saldırılara karşı bir paratoner görevi görecek İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyelerine hukuki destek sağlayacak, eğitimler verecek.

Kentlerin belediye bünyesindeki emektarları, yerel yönetimlerin halkla bire bir temastaki neferleri zabıtalar, kendilerine yönelik saldırılara ve mesleki alanda eksikliklere sessiz kalamadılar. 

 

 

Zabıtaya şiddete yönelik olaylar günden güne artınca, dernek çatısı altında örgütlenerek, kendi göbeklerini kendileri kesmeye ve mücadele etmeye karar verdiler. 

 

 

Bu amaçla,  İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kuran zabıta mensupları, eğitim ve bilgilendirme amaçlı Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Yerleşkesi'nde düzenlenen bir toplantıda buluştu. 

 

 

Yerel yönetimlerde zabıta birimlerinde çalışan personellerin öneminin büyük olduğunu belirten dernek başkanı Hasan Oğuz, yasa ve yönetmelikleri en güncel halleriyle, doğru ve adil bir şekilde uygulamak durumundaki meslek mensuplarının yurttaşla birebir temas halinde olan çalışanlar olduğunu anlattı.

 

 

Oğuz, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızla her zaman temas içerisinde olan zabıta personellerinin eğitimi de bu nedenle çok önemlidir. gerek kanun ve yönetmeliklerin sürekli güncellenen hallerini takip etmek, gerekse zaman zaman toplumla iç içe yaşanan durumlarda sürekli kendini geliştiren ve etkin iletişim kurarak hem toplum refahının artmasına hem de kendi kişisel gelişimine önem vermek neredeyse bir zorunluluk halini almıştır. Bu nedenle 18.12.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren belediye zabıta yönetmeliğinin bazı maddelerinde yapılan değişiklikler hakkında belediye zabıtası meslektaşlarımıza yönelik da eğitim düzenledik. Belediye zabıtası meslektaşlarımızın mevzuat açısından güncel bilgilere sahip olmasını amaçladık."

 

 

 

 

7 GÜN 24 SAAT HUKUKİ DESTEK

 

 

Zabıta Teşkilatı mensuplarının görevlerini yaparken uğradıkları saldırılara değinen Oğuz,  şiddet olaylarının  sık sık basına yansıdığını ancak yansımayan onlarcasının olduğunu söyledi.  Mevzuata göre, şiddete uğrayan meslek mensuplarına kurumları tarafından hukuksal destek sağlanmasının  mümkün olmadığını vurgulayan Oğuz, 

 

"İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak anlaşmalı hukuk bürolarımız tarafından, saldırılar sonucu mağduriyet yaşayan zabıtamıza, 24 saat esasına göre görev yapmaları sebebiyle 7/24 hukuk desteği sağlanacaktır. Hukuki olarak yaşadıkları mağduriyetler, bu hizmetimizle giderilecektir" dedi. 

 

 

 

 

EĞİTİM, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE DE DESTEK

 

 

İzmir Zabıta Teşkilatı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin,   il sınırları içerisinde belediyelerde görev yapan meslektaşlarının, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerini destekleme görevi de bulunduğunu ifade eden Oğuz,

 

"Zabıta teşkilatının birlik ve beraberliğini sağlamak; üyelerimiz arasında dayanışma ve iş birliği geliştirilmesine yönelik etkinlik ve faaliyetlerimiz sürecektir"

 

diye konuştu.