YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Eylül 2021 23:13

"Yerel basın gündemleri kenti geliştiriyor"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi ziyaret etti. Ziyarette İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Meltem Seyis, Esat Erçetingöz, Ahmet Buğra Tokmakoğlu ve Buca Belediyesi Basın Danışmanı Burcu Taner yer aldı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kuruluna yeni çalışma döneminde başarılar diledi.

 

Görüşmede yerel basın ve kent gündemi değerlendirildi. Yerel basında yer alan gündemlerin kent gelişimine etkisi vurgulandı. İzmir’deki genç nüfusa dikkat çeken başkanlar, gençlerle çalışmanın kentin dinamik yapısını güçlendireceği konusunda fikir birliğine vardı.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti çalışmaları hakkında bilgi veren İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC Basın Akademisi’nin yeni dönem eğitimlerinin başladığını söyledi.

 

"Öncelikli amacımız sektörümüzdeki işsizlik sorununun çözüme ulaşması" diyen Gappi, “Dijitalleşen dünyada basın sektörü de bu ihtiyaçları karşılamak istiyor. Bu sebeple ağırlıklı olarak güncel mesleki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak dersler yapıyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

GENÇLERLE ÇALIŞMA VURGUSU 

 

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, basın sektörünün yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirtti.

 

Her sektörde belirli sorunların olduğunu ifade eden Kılıç, “Gençlerle çalışmaya, onların bakış açılarını anlamaya özen gösteriyoruz. Heyecanlarını anlıyoruz. Onlardaki güç, bize de güç veriyor” dedi.

 

Görüşmenin sonunda ise Başkan Erhan Kılıç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yapacağı çalışmalarda iş birliğine hazır olduklarını söyledi.