POLİTİKA Haber Girişi : 10 Ocak 2024 02:17

Urla Eğitim-İş'te adaylar geçidi

Urla Eğitim-İş'te adaylar geçidi
Urla Belediye Başkan Aday Adayları ve Meclis Üyesi Aday Adayları Peş Peşe Eğitim İş’te buluşuyor.

 


MUSTAFA OĞUZ - URLA 

 

 

 

CHP Urla'da Belediye Başkanı Aday Adayı rekoruyla Türkiye gündeminde. Urla'yı yönetmeye talip Belediye Başkan Adayları, şu isimlerden oluşuyor: Sibel Uyar, Ahmet Bahri Yalaz, Zeynep Altıok, Hakan Alabalık, Hakan Özbadur, Cem Fadıl Bozkurt, Şehrazat Mercan, Cem Tağluk, Ekrem Tok, Emek Atlas, Seyfettin Şen, Sergenç İneler, Mustafa Karasakal, Şafak Sol, Meltem Mete Hasanefendi, Bülent Onat, Ertan Certel, Açelya Öralay Aytül Tokgözlü, Kemal Ay, Caner İnel, Bener Karagedikli, Bektaş Köse, Salih Demiryürek, Bayram Anu, Burak Ulamışlı, Hakan Yiğit, Şeniz Vural, Ferda Sarıyer, Selçuk Balkan, Mert Kaya, Naim Balcı, Emre Kaya, Erdoğan Uyan, Hakan Gündüz, Mehmet Ali Fırat, Serdar Gündoğan, Bülent Köklü, Sadiye Çelik Karamelek, Şebnem İştar Özdemir, Mustafa Günay, Mehmet Faruk Altınkılıç, Lal Denizli, Oya Aypak Dişbudak, Bülent İlhan, Umut Ergül.

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı olan bu isimlerin fazlalığı, ilçede STK, yöre - hemşehri dernekleri gibi kuruluşlarda da hareketliliğe neden oluyor. Ziyaretçilerin biri geliyor diğeri gidiyor. İşte bu duraklardan biris de  Eğitim-İş...

 

 

 

Yerel Seçimler aday belirleme sürecinde Urla’da Belediye Başkanlığına, Belediye Meclis Üyeliğine  aday olan isimler,Eğitim işkolunda Urla’da Yetkili Sendika olan Eğitim-İş’i yoğun bir şekilde ziyaret ederek, projelerini,neden aday olduklarını, Urla’nın mevcut durumunu ve yapılması gerekenleri anlatıyor. Eğitim İş Urla Yöneticileri H.Cemil Doğru ve Sevim Kaya da karşılaştıkları-tespit ettikleri-üyelerden gelen Urla’nın sorunlarını, ihtiyaçlarını, Urla hakkındaki düşüncelerini adaylarla paylaşıp,çözüm önerilerini sundular. 

 

 

 


Cemil Doğru Urla’ya ve Urlalı'ya hizmet için olması gerekenin, seçilen adayın seçimin ertesi günü çalışmaya başlayabilecek yeterlilik olduğunu belirterek, "Kırgınlık-küskünlük yaratmadan, kucaklayarak birleştirebilen, Çağdaş -Laik -Demokratik Hukuk Devletimizden,Atatürkümüzden ödün vermeyecek,ulaşılabilen,sevilen-sayılan-tanınan ve tanıyan bir aday, Urla’nın hakettiği adaydır. Kapısının tüm STK’lara açık,demokratik katılımcı adayın seçilmesi doğru olacaktır. Urla’daki okulların temizlik ve güvenlik sorunlarının çözümünü destekleyen, ihtiyaç sahibi öğrencilerin yemek-ulaşım-giyim-ders malzemesi bakımından dayanışmayla yalnız bırakılmadığı bir sosyal belediyecilik anlayışı bu sürece yön veren projelerden olmalıdır" dedi. 

 

 

 

 

 

EĞİTİMCİLERİN URLA HAYALİ 

 

 

 

 


İYTE’nin Urla’yla bütünleştiği ve öğrencilerinin barınma-beslenme sorunlarının çözüm bulduğu-üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabildiğ bir vizyonu önemsediklerini kaydeden Doğru, şöyle konuştu:

 

 

 

"Altyapı sorunlarının çözüldüğü, kanalizasyon-doğalgaz bağlantısının tamamlanarak yolların savaş sonrası delik deşik gibi görünmesinin son bulduğu, Urla’da görev yapan memurların konut sorununa çözüm bulunduğu ama rantın kol gezmesine-Urla tabiatının yok edilmesine fırsat verilmediği, sokak hayvanlarına zarar verilmeden sahip çıkıldığı bir Urla mümkün.  Turizm, tarih, tarımsal üretimin artarak dengede olduğu, temiz plajlarından halkın ücretsizce yararlandığı,Urla çocuklarının-gençlerinin-kadınlarının kolayca sanata vespora ulaşabildiği, festivallerin-şenliklerin artarak devam ettiği bir ilçe istiyoruz. Balçova'da, Güzelbahçe’de, Narlıdere’de olduğu gibi 24 Kasımlarda Urla’da da tüm eğitimcilerin belediyenin davetinde buluştuğu bir kent olabiliriz. Kurtuluş Savaşı’nda ilk Kuvayi Milliye çetesini kuran Urla Halkına ve tarihine yakışan, kente hizmet etmiş Atatürkçü aydınları da kapsayan anıtla taçlandırılan bir Urla hayalini kuruyoruz. Tüm adaylara başarılar diliyoruz."

 

 

 

BAHRİ YALAZ'IN 'KATILIMCI URLASI'....

 

 

 

 

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı deneyimli siyasetçi Eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Eski Belediye Meclis Üyesi A.Bahri Yalaz, ziyaretinde, belediyeciliğin yereli bilmekten geçtiğini, halkın ihtiyaçlarını bilen halkın arasındaki ve partinin her kademesinde görev yapmış biri olarak aday olduğunu vurguladı. Kendisinin her zaman STK'larla iç içe ve birçok STK nın da üyesi-gönüllüsü-yöneticisi olarak yıllarca Atatürkçü, sosyal demokrat çizgide ödünsüz mücadele eden bir kişi olduğunu söyleyen Yalaz, "STK’ların önemini çok iyi biliyorum. Her zaman STK’larla omuz omuza çalışarak Urla’ya hizmet etmeye devam edeceğim" dedi. 

 

 

 

 

 

 

HAKAN ALABALIK'IN ADAYLIK MATEMATİĞİ...

 

 

 

Urla'da eğitim dünyasnın tanınmış ismi, Matematikçi ve Urla Uğur Kursları'nın sahibi, CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Öğretmen Hakan Alabalık, Urla'yı yönetmeye talip oldu. Urla’da yaşayan-üreten biri olarak kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından bildiğini, bilimsel-gerçekçi çözümler ve projeleriyle hizmete talip olduğunu anlattı. Alabalık, yıllarca eğitim yöneticiğinin yanı sıra birçok STK'da gönüllü projeler yürüttüğünü ve görevler aldığını vurguladı, "Urla için göreve hazırım.Urla’yı Urlalılarla birlikte yönetmeye talibim" dedi. 

 

 

 

 

 

MUSTAFA GÜNAY: "İŞİMİ BİLİYORUM VE GÖREVE HAZIRIM" 

 

 

 

Uzun yıllardır Güzelbahçe Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Günay, belediyeciliğin başlı başına bir uzmanlık alanı olduğunu öne sürdü. Mustafa Günay, "İşi bilen, özverili kişiler bu işi layıkıyla yapabilir. Urla’nın daha fazla zaman kaybetmemesi için Urla’yı bilen, işi bilen biri olarak bu göreve hazırım" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

ŞAFAK SOL İLE, URLA'DA "GÜNIŞIĞINDA BELEDİYECİLİK" 

 

 

 

Urla Belediye Başkanlığı için yola çıkan estetik ve güzellik sektöründe girişimleri bulunan İş Kadını CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Sol, “Güzel İzmir’imizin eşsiz değerlerine sahip ilçesi Urla’mızı, 'Günışığında Belediyecilik' anlayışıyla yönetmek için belediye başkanlığına aday adayıyım. İzmir’in ve Urla’nın her köşesine elim ve emeğim uzanıyor. Dışarıdan değil, bizzat CHP’nin ve Urla’nın içinden biriyim" dedi. Şafak Sol'un sloganı ise, Urla'da şafak yeniden doğacak...

 

 

 

 

FERDA SARIYER, DİPLOMA KOLEKSİYONUYLA GÖREV İSTİYOR!

 

 

 

 

Yine uzun süredir Urla’da yaşayan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’den emekli Ferda Sarıyer, öğretmenlik kariyerinin ardından avukatlık yaparken Urla Belediye Başkan Aday adaylığına başvurduğunu söyledi. CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Sarıyer, 14 üniversite bitirdiğini; şu anda sosyal hizmetler, ilahiyat, siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler okuduğunu, yıllarca milli eğitimin her kademesinde çalıştığını,Urla’nın tarihine ve kültürüne yakışan şekilde hazırladığı onlarca gerçekçi projeyle kenti yönetmek için aday olduğunu ifade etti. 

 

 

 

 

EKREM TOK: BEN DEĞİL BİZ OLARAK YOL YÜRÜYORUZ 

 

 

İş İnsanı CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Ekrem Tok,"Urla'da girmedik sokak bırakmayacağız. Urla'yı turizmin yanında sağlık alanında da aranan bir yer yapacağız, deneyimli bir ekiple çalışıyorum. Urla'nın sorunlarını ve çözümlerini çok iyi biliyoruz. Ben değil, biz olarak yol yürüyoruz, benim kapım hiçbir zaman kapalı olmayacak. Urlalı yurttaşların istediği zaman gelebileceği, ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağım. Uzun yıllar kamuda ve özel sektörde yöneticilik yaptım. İki yapıyı da çok iyi biliyorum. Onun için kamuyu zarara uğratma gibi bir şansım olamaz. Popülist politikalar ya da projeler yerine, Urla halkının talepleri öncelikli projemiz olacak. Urla'ya yapacağımız her hizmet, kesinlikle önce Urla halkının faydasına  olacaktır."dedi.

 

 

 

 

 

YAĞCILAR'DAN MİMAR SELÇUK BAKAN: 60'A YAKIN PROJEYLE HAZIRIZ

 

 

 

İki dönemdir Belediye Meclis üyeliği ve İmar Komisyonu Başkanlığı yapan CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Selçuk Bakan ise “Urla Benim Ailem! Ailem için emeğini ortaya koyan herkese ve tüm adaylara teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. 60’a yakın proje için yıllardır hazırlandık. Tüm STK’larla, muhtarlarla birlikte hareket edeceğim. Urla’nın doğasına, tarihine sahip çıkarak; akıl ve bilime uygun Urlalının isteklerine saygılı, planlı bir gelişimden yana olacağım. Urlalı artık kendini temsil edecek profili biliyor. Temsil yeteneği, eğitimi, sosyokültürel seviyesi yüksek, Urla’yı her platformda savunabilecek, geliştirebilecek, deneyimli bir adayın seçilmesini diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

MELTEM HASANEFENDİ: EVİM İŞİM URLA 

 

 

Avukat ve aktivist Meltem Mete Hasanefendi de halen Urla CHP Kadın Kolları'nın ve birçok STK’nın aktif üyesi. Hasanefendi, "(Evim, İşim Urla) diyerek yola çıktım. Ben Değil Biz Mantığıyla Urla’yı STK’larla birlikte yönetmek istiyoruz. Aday gösterilmem ve seçilmem halinde, hazır projelerimi hemen hayata geçireceğim. Bunun için bilgi, birikim ve donanıma sahibim. Temiz ve Mutlu Bir Urla hayalini gerçekleştirmek için, aydın bir kadın olarak  çalışmaya devam edeceğim 

 

 

 

MECLİ ÜYESİ ADAY ADAYI BEKTAŞ: ARTAN SORUNLARA ÇÖZÜM İÇİN.

,

 

Urla Belediye Meclisi Üyeliği için aday adayı olan Seden Bektaş ise bir Urlalı olarak, genç bir İş İnsanı olarak Urla’ya ve Urlalılara hizmet etmek için aday adayı olduğunu,Urla’nın sorunlarının her geçen gün arttığını ancak çözüm için önerilerinin yaşama geçmesi için mücadele edeceğini belirtti.