FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 30 Mayıs 2022 13:19

Urla'da İki Günlük Börek Şenliği

Urla'da İki Günlük Börek Şenliği
Pandemi sürecinde özlediğimiz sosyalleşme için renkli ortamlar sunan festival ve şenlikler, Urla'yı İzmir'in gözbebeği yaptı. Gülbahçe Arnavut Böreği Şenliği de Mayısın son hafta sonuna damgasını vurdu.

 

MUSTAFA OĞUZ / URLA 

 

 

 

Gülbahçe Arnavut Böreği Şenliği,  iki gün boyunca lezzetli ve eğlenceli anların yaşanmasına vesile oldu.

 

 

Şenlikte, katılımcılar müzik ve eğlenceyle coşarken; stantlarda börek ve keşkek ziyafeti yaşandı.

 

 

İlk gün Kızılay Çocuk Korosu, Buğra Alaca ve Nilay Selçuk şarkılarıyla konuklara seslenirken; Dünya Çocukları Defilesi ve Çocuk Halk Dansları Gösterisi görsel bir şölene sahne oldu.

 

 

İkinci gün ise İYTE ESÜD organizasyonuyla, 'Çocuklara Yüz Boyama' etkinliği, şenliğin minik konuklarının yüzünü güldürdü. Börek Yarışması ve SAKO Band konseri de coşkuyu artıran anlara sahne oldu. 

 

 

Folklorik Arnavut kıyafetleriyle lezzetleri gibi giysilerinde de geleneği yaşatan Gülbahçeli kadınlar, ilgi odağı oldu.

 

 

Stantlarda süregelen eğlence ve sahne konserleri de ziyaretçileri mest etti.

 

 

 

 

 

Şenliğe stant kurulumundan sanatçı konserlerine çok yönlü destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Gülbahçe Muhtarı Halil Şener, "İki gün boyunca İzmir'e ve Türkiye'den Urla Gülbahçemize gelen ziyaretçilere sofralarımızı açıyoruz. Soframızdan böreklerimiz, keyifli etkinliklerle konuklarımızla buluşuyor. Çok mutluyuz" dedi. 

 

 

 

TUNÇ SOYER'DEN SELAM VAR 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yarımada Şube Müdürü Yener Kırmızı ise, açılış konuşmasında yerel değerleri yaşatmak için desteklerin süreceğini belirterek şöyle konuştu:

 

 

"Başkanımız Tunç Soyer'in Başka Bir Tarım Mümkün vizyonu çerçevesinde sürdürdüğü çalışmalar sadece üretim değil ürüne değer katma, tanıtım ve pazarlama boyutlarıyla da üreticiye destek. Festival ve şenliklerimiz bu boyutuyla da çok önemli. Başkanımız Tunç Soyer şehir dışında olduğundan dolayı sizlere selam ve sevgilerini gönderdi." 

 

 

 

 

 

Gülbahçeliler de, Tunç Soyer Başkanı, uygun olduğunda özel olarak Arnavut Böreği yemeye özellikle davet ederek, katkıları nedeniyle teşekkürlerini bildirdiler.