ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 03 Haziran 2022 13:41

Urla'da Deniz Dibi Ve Kıyı Temizliği

Urla'da Deniz Dibi Ve Kıyı Temizliği
Urla’da Dünya Çevre Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubeleri koordinesinde deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı.

 

Urla'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında kıyı ve deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubeleri koordinesindeki etkinliğe, Arkas Bilim ve Sanat Merkezi ve Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri büyük katılım gösterdi.

 

 

Urla İskele civarında yapılan kıyı ve deniz dibi temizliğine, Arkas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen Erasmus+ Projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenler de katıldı.

 

 

 

 

 

 

Ege Üniversitesi öğrencileri denize dalarak temizlik yaptı.

 

 

Etkinlikte 40 dakika içerisinde karadan ve denizden eş zamanlı olarak 400 kilogram katı atık toplandı.

 

 

Çoğunlukla cam şişe, teneke, sigara izmariti, plastik kutu ve ambalaj atıklarının toplandığı etkinlik sonrasında toplanan atıkların türlerine göre ayrıştırılarak tartıldı.

 

 

Katılımcılara atıkların doğada kaybolma süreleri ile ilgili bilgi verildi.

 

 

Etkinliğe ev sahipliği yapan Urla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ayrıştırılarak toplanan atıklar, geri dönüşüme gönderildi.

 

 

 

 

 

 

 

DENİZLERİ KORUMANIN EN İYİ YOLU KİRLETMEMEK

 

 

 

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizleri korumanın en iyi yolunun kirletmemek olduğunu söyledi.