POLİTİKA Haber Girişi : 17 Şubat 2024 23:00

Urla'da Balkan'ın Meclis Üye Listesi ve İthal Basın Tercihi Kayyumu Çağrıştırdı

Urla'da Balkan'ın Meclis Üye Listesi ve İthal Basın Tercihi Kayyumu Çağrıştırdı
CHP Urla Adayı Selçuk Balkan’ın meclis üyesi listesi hazırlığı ve yargıdaki iş kazası dosyası haberlerindeki iddialara yönelik, CHP Örgütü ve Urlalı Yerel Gazetecileri görmezden gelen yaklaşımı “daha gelmeden kayyuma mı teslim oldu” sorusunu sorduruyor.

 

Yarımada'nın Özgür Sesi www.bizimyarimada.com internet haber sitesinde yer alan habere göre, Urla’da Belediye Meclis Üyeliği liste hazırlığı kulisleri, Yarımada’da çok adaylı başkanlık yarışı kadar hareketli ve gerilimli saatlerin yaşanmasına neden oluyor.

 

 

 

CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal ve CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın, meclis üyesi listesinde isimler bazında görüş ayrılıkları olduğu ve isimler üzerinden itirazlarını birbirlerine bildirdikleri öğrenildi.

 

 

 

 

DIŞARIDAN MONTE İTHAL

BÜYÜKŞEHİR MECLİS

ÜYESİ ACABA NEREDEN: MANİSA MI,

MALATYA MI, ERZİNCAN MI?

 

 

 

 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Adayı gösterilecek bir ismin, listede, Urla dışından ‘dışarıdan monte’ bir şekilde yer bulacağı Yarımada siyasi kulislerinde konuşulurken; bir siyasi partinin listesine aynı zamanda CHP Delegesi olan Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ın doğrudan ve CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal kadar etkili müdahalesi, anlam verilemeyen bir durum olarak değerlendiriliyor.

 

 

 

 

 

ÖZGÜR ÖZEL DESTEKÇİSİ İSİMLERİN AYDINHAN VE BALKAN TARAFINDAN  “ÇİZİLDİĞİ”  DOĞRU MU?

 

 

 

 

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydınhan’ın, birlikte görev aldığı Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarını istifa ettirip CHP Meclis Üyesi yapmak için çaba gösterdiği iddia edilirken, kendi karşısındaki potansiyel Belediye Meclis Üyesi Adayı esnafların önünü kesmek için kulis yaptığı öne sürülüyor. Başkan Aydınhan’ın, Urla’daki Esnaf Odası Seçimi’nde kendisine başkan adayı olarak rakip çıkan ve herkes tarafından sevilen esnaf Fırat Gül de, meclis üyeliğinde önü kesilmeye çalışılan örneklerden biri olarak kulislere yansıdı. CHP’liler tarafından sevilen CHP Eski İl Yöneticisi Cem Şahverdi ve Büyük Kurultay öncesinde Özgür Özel destekçisi olduğu bilinen Mimar Mustafa Karasakal’ın isimlerinin meclis üyesi listesinde yer almamaları için Urla Esnaf Odası Başkanı Aydınhan ve CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan’ın mutabakata vardığı da söylentiler arasında.

 

 

 

Urla Esnaf Odası seçimlerinde karşısında yer alan ve sayıları 700’ü bulan tüm esnaf gruplarını CHP Urla Belediye Meclis Üyesi liste çalışmaları dışında tutma çabası, Urla Esnaf teşkilatı Başkanı Aydınhan’ın, ilçedeki milyonlarca liralık bütçeli festivallerde de ‘tek yön ve nihai karar verici’ olma tutkusuyla ilişkilendirme savları da yansıyan fısıltılar arasında. 

 

 

 

Bu durum Urla’daki köklü esnafların tepkisine neden olurken, CHP seçmeni esnafların yok sayıldıkları için gönül kırıklığı içinde durumu CHP yöneticileriyle ‘parti zarar görmesin’ diye paylaştıkları öğrenildi.

 

 

 

URLA’DA GERÇEK İZMİR

GAZETECİSİ YOK MU?

 

 

 

 

Bu arada CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın, hakkındaki dava ile ilgili suçlamalar konusunda, kendi adına yaptığı basın açıklamasını Urlalı Yerel gazeteciler yerine İzmir merkezli, kendisine yakın internet sitesi kuruluşlarına açıklama olarak geçmesi, ‘ilginç’ olarak değerlendirildi. CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan’ın, “Annemin ak sütü gibi temizim” cevabını vermesine fırsat veren soruları soran Urla’nın yerel gazetecilerinin arasında bu durum, (CHP Adayı Selçuk Balkan, Urla’da ‘gerçek’leri yazan bir İzmir gazetecisini Urla’da bulamama sorunu mu yaşıyor) tartışmalarına neden oldu.

 

 

 

ÖZGÜR ÖZEL’İN ADAY TANITIMI

GÜNÜ, BALKAN’IN İŞ KAZASI

DOSYASI GÜNDEMDEYDİ

URLA BASININI UNUTTU

 

 

 

 

Urla Başkan Adayı Balkan’ın kamuoyunda gündeme gelen ‘iş kazası davası’na ilişkin sorular, adaylığı açıklandıktan sonra, Urlalı yerel gazetecilerce, sahibinin Balkan’ın samimi dostu olduğu öğrenilen Urla Kutlukaya Otel’de düzenlenen basın toplantısında sorulmuştu. Bu sorulardan rahatsız olduğu tahmin edilen CHP Urla Belediye Başkan Adayı Balkan’ın, konunun CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’e geldiği gün sosyal medya üzerinden önemli ve çok takipçili hesaplardan gündeme getirilmesi dikkat çekmişti. Balkan, kamuoyu açıklamasını da yerel basını es geçerek, İzmir merkezli internet haber sitelerinde kullandırmıştı.