FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 20 Nisan 2022 13:06

Uluslararası Enginar Festivali 6-7-8 Mayıs'ta

Uluslararası Enginar Festivali 6-7-8 Mayıs'ta
8. kez düzenlenecek ve 1 milyonu aşkın yurttaşın katılımı beklenen Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin tanıtım toplantısı URİT İskele Restoran'da yapıldı. Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, herkesi festivale davet etti.

 

 

 

 

Bu yıl 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Urla Enginar Festivali öncesi Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç basın toplantısı düzenledi.

 

 

İftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek bu yıl sekizincisi gerçekleşecek festival hakkında bilgi veren Dayanç, Uluslararası çapta ün yapmış olan festival için geri sayımın başladığını dile getirdi.

 

 

 

 

 

Festival tanıtım toplantısına Urla Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Murat Aşkar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yönetim kurulu üyeleri, gazete temsilcileri, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan ve yerel gazeteciler katıldı. 

 

 

 

 

 

 

“ÜRETİCİNİN, ESNAFIN, TURİZMCİNİN YÜZÜ GÜLECEK"

 

 

 

Kırsal kalkınmayı, gastronomi turizmini desteklemek ve “Urla Sakız Enginarı"nı tanınır kılmak amacıyla düzenlenen festivalde Urla’ya gelecek misafirleri ağırlamak için heyecan duyduğunu dile getiren Dayanç;

 

 

 

“Üreticimizin, esnafımızın, turizmcimizin ve vatandaşımızın yüzü gülecek. Urlamızın meydanı ve sokakları üç gün boyunca mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri ve müzik dinletileri ile renklenecek”

 

 

dedi.

 

 

 

REKTÖR, İŞ BİRLİĞİNİ ANLATTI

 

 

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Murat Aşkar da, markalaşan ve dünyanın tanıtım seyahat rotasında yerini alan bir festivalin uzu  süredir destekçisi olmaktan kıvanç duyduklarını vurguladı. Festivalin ilçe ekonomisine katkısına değinen Prof Aşkar, "İlk festivalle birlikte Urla'da yaşanan hareketlilik, ilçe esnafının, o yıl Esnaf Kefalet Kooperatifinden ticaretlerini geliştirmek adına aldığı borçları, festivalin hemen ardından  kapattığını görmüştük. Turizm acenteleri, rotasına Urla'yı dahil ederek, vazgeçilmez duraklardan biri haline getirdi" dedi. 

 

 

 

"ENGİNAR İLE BAŞLAYACAĞIZ TERRA MADRE İLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

 

 

 

 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Uluslararası Urla Enginar Festivali'ne destek verme sorumluluğunu özenle yerine getirdiklerini belirterek,

 

 

 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonu çerçevesinde, bu festivalin, gastro turizm alanında dünyanın daha çok tanıdığı bir festival haline gelmesi için desteklerimiz büyüyerek devam edecek. İzmir Gastro Turizminde uluslararası hamlemize Enginar Festivalimiz ile başlayıp, bu toprakların lezzetlerini TERRA Madre ile taçlandıracağız. 2-9 Eylül tarihleri arasında dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food- Yavaş Gıda Fuarı TERRA Madre Anadolu İzmir 2022'yi, dünyada İtalya dışında ilk kez İzmir gerçekleştirecek. Bu tip organizasyonların artarak kent ekonomisine katkısının büyümesi için birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz" 

 

 

 dedi.   

 

 

 

 

 

 

“DOĞAL SOFRA URLA” GÖNÜLLÜLERİ

 

 

 

Urla’nın ekolojik, tarımsal zenginlikleri ve geleneksel mutfağını korumak amacıyla çalışan "Doğal Sofra Urla" Gönüllüleri tarafından hazırlanan basın toplantısı yemeğinin ana menüsünü ise Urla’nın meşhur sakız enginarı oluşturdu.

 

 

Dayanç, emeklerinden dolayı Doğal Sofra Gönüllülerine plaket takdim etti.