EKONOMİ Haber Girişi : 04 Ağustos 2022 18:57

Türkiye hayırda da küçülüyor, askıda ekmeğe destek azaldı

Türkiye hayırda da küçülüyor, askıda ekmeğe destek azaldı
Askıda ekmek geleneğinin köklü ve geleneksel uygulayıcısı konumundaki Buca Şirinyer'deki Velioğlu Fırını önündeki kuyruktan artık evine ekmek götüremeden dönenler var. Türkiye ekonomide, çarşıda-pazarda, sofrada olduğu gibi 'hayırda da küçülüyor."

MUSTAFA OĞUZ 

 

 

Bu bir Türkiye gerçeği... 

 


Buca Şirinyer'de bulunan Velioğlu Fırını önünde askıda ekmek kuyruğu Türkiye'ye mal olan ve bilinen en ünlü "Yeni Türkiye" kuyruklarından.

 

 

Gerek sosyal medyada gerekse değişik medya organlarında haberlerde yer alan söz konusu kuyruğun refuja alındığını daha önce, bu sütunlarda www.ozlemhaber.com internet sitemizde okudunuz. 

 

 

Kuyruğun şimdiki adresi, "trafik ve can güvenliği açısından daha az riskli olan" Velioğlu Fırını'nın pazaryeri sokağı tarafındaki bölümü.

 

 

Yani Buca aktarma otobüslerinin ilk durak kalkış-geliş güzergahında.

 

 

Buca Şirinyer'de günün her saatinde bu manzara yaşanıyor.

 

 

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.  Ekonomide, maaşta, pazarda-markette alışverişte, sofrada küçülen Türkiye; Buca Şirinyer'deki manzara gösteriyor ki, artık 'hayırda da küçülüyor."

 

 

Bu güzel geleneği, ihtiyacı olmadığı halde sırada bekleyip ekmek alarak kötüye kullananlardan da yok değil maalesef.

 

 

Bazı gerçek ihtiyaç sahipleri, dakikalarca bekledikleri askıda ekmek kuyruğundan, askıdan ekmek bile alamadan eve geri dönmek zorunda kalıyor.

 

 

Sırada bekleyen ve İzmir'in dört bir yanından geldiğini öğrendiğiniz yurttaşlarla samimi olarak konuşunca bu gerçeği öğreniyorsunuz...