YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 30 Nisan 2024 19:00

TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Cemil Tugay Devraldı

TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Cemil Tugay Devraldı
Havra Sokağı üzerinde restorasyon uygulaması tamamlanan Tarihi Akın Pasajı’nda gerçekleştirilen TARKEM Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TARKEM Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oybirliği ile devraldı.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  “Kültürel mirasımızı korumak hepimizin öncelikli sorumluluğu. TARKEM’de çok başarılı işler yürütüldüğünü biliyoruz. Bu yolda emin adımlarla yürümeye ve projeler geliştirmeye devam edeceğiz.“ dedi.

 

 

 

 

İHTİYAÇ ODAKLI, YENİLİKÇİ PROJELER...

 

 

 


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni canlandırmak amacıyla 2012 yılında kurulan ve Kamu – özel ortaklık modelinin Türkiye’deki en önemli örneklerinden, dünyanın sayılı etkili yatırımlarından biri olan TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnş. Yat. Tic. A. Ş.), Kemeraltı ve Çevresi Kentsel Yenileme Alanı içerisinde yer alan, başta çöküntü alanları olmak üzere, belirlenen alanda ihtiyaç odaklı, yenilikçi ve toplumun tüm hedef gruplarını dahil eden gayrimenkul, kültürel mirası hizmet ve organizasyon projeleri üretiyor.

 

 

 

 

MODEL NİTELİĞİNDE YATIRIMLAR

 

 

 

 

TARKEM kuruluşundan itibaren yaptığı tüm çalışmaları belirli bir vizyon çerçevesinde yaşama geçirdi ve ana stratejisi ekseninde ilk 5 yılını bu alanın planlamasına ayırdı, ikinci beş yılında ise bu alanda model teşkil edebilecek örnek yatırımlar gerçekleştirdi.

 

 

 

Bu doğrultuda bugün halihazırda 2024 yılı itibariyle 19 gayrimenkul projesi kapsamında 22 yapı ile ilgili çalışmalarını yürütüyor. 

 

 

 

 

2024-2026 yılları arasında görev yapacak olan Yeni Yönetim Kurulu aşağıda yer alan kişilerden oluşmaktadır:

 

 

 

  1. Dr. Cemil Tugay - Yönetim Kurulu Başkanı
  2. Deniz Barçın - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
  3. Aydın Buğra İlter - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
  4. Ayşegül Kurtel
  5. Alp Avni Yelkenbiçer 
  6. Ece Elbirlik
  7. Fadıl Sivri
  8. Hasan Eke
  9. İshak Şikar
  10. İlknur Rodoplu
  11. Necip Kalkan
  12. Serdar Dağıstan 
  13. Salih Özen
  14. Semih Girgin
  15. Sergenç İneler

 

 

 

Gerçekleştirilen TARKEM Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Müdür Sergenç İneler Gayrimenkul ve Kültürel Miras Projelerinde gelinen son noktaya ilişkin bilgi aktarırken UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı çalışmalarına, İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonuna ve TARKEM’in içerisinde yer aldığı Avrupa Birliği projelerine   ilişkin gerçekleşen ilerlemeler hakkında da bilgi aktardı. 

 

 

 


Ortaklığını % 50 kamunun, sivil toplumun (Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası, ESİAD, İZSİAD, EGİAD vb.) % 50’sini İzmir’e ve Kemeraltı’na gönül vermiş insanlar olmak üzere 180 ortağın oluşturduğu 50 Milyon TL sermayeye sahip TARKEM , Dr. Cemil Tugay başkanlığında  15 kişilik Yönetim Kurulu kadrosuyla Kemeraltı ve Çevresi (Kemeraltı, Kadifekale, Basmane) Kentsel Yenileme Alanında çalışmalarına hız kesmeden  devam edecek.