POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ekim 2022 12:30

SP'li Kaya: 6'lı masa asgari müşterek bileşkesi

SP'li Kaya: 6'lı masa asgari müşterek bileşkesi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “6’lı masa bir asgari müşterek bileşkesidir. Bu toplumda bizim asgari noktada ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, inancımızın birlikteliğini ortaya çıkaracak şekilde bir araya gelme gayretidir.” dedi

 

İzmir’de partisinin Karabağlar İlçe Kongresi’nde konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Milli Görüş hareketi olarak 53 yıldan beri söylediklerinin ve yaptıkları uyarıların doğru çıkmasından dolayı kahrolan bir hareketin mensupları olduklarını söyledi. Kaya, “Biz demiştik, biz haklı çıkmıştık demek, böyle kendimizi böbürlenerek lanse etmeye hiçbir zaman tevessül etmedik. Daima doğru olanı bu topluma aktarmaya gayret ettik. Hiçbir zaman hiç kimsenin kınamasına aldırmadan söylediğimiz söz doğruysa bunun kime yaradığına ve kime yaramadığına bakmadan neye inanıyorsak milletimiz için, İslam coğrafyası için, insanlık için hangi noktanın doğru olduğuna kanaatindeysek her daim onu söylemeye devam ettik. Zaman zaman zorlandık, zaman zaman bölünmeler yaşadık. Ama daima doğru olanı temsil etmeye gayretle devam ettik.” ifadelerini kullandı.

 

 

"Nerede haksız çıktık?"

 

 

 

Saadet Partisi olarak bugüne kadar savundukları konulara hatırlatma yapan Mustafa Kaya, “Nerede haksız çıktık, nerede milleti yanılttık? Irak’ın, Afganistan’ın işgal sürecinde mi yanıldık? 1 Mart 2003 tezkeresinde Erbakan hocamızın ‘eğer bu tezkere geçerse yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa bunun vebalini ödeyemezsiniz’ dediğinde mi yanıldık? Kıbrıs meselesinde mi, Annan planında mı yanıldık? ‘Annan Planı geçerse Kıbrıs diye bir adamız kalmaz’ derken mi yanıldık? Ergenekon süreçlerinde ‘bu süreç Amerikan karşıtı subayların tutuklanmasıdır’ cümlesini kurarken mi yanıldık? Avrupa Birliği ile ilişkilerde ‘tek taraflı bağımlı olmayalım, AB ile yürüttüğümüz üyelik süreci bu ülkenin sosyal ve siyasi olarak yok edilişe gitme sürecidir’ derken mi yanıldık? Amerika, Doğu Akdeniz’i kuşatmaya çalışırken, Büyük Ortadoğu Projesi gibi bu coğrafyayı birbirine düşman eden projeleri bu bölgede uygularken, bütün bu projelerin karşısında her şeye rağmen sayımıza bakmadan sözümüzün gücüyle ayakta dururken mi yanıldık?” diye konuştu.

 

 

 

"Bundan büyük beka sorunu olur mu?"

 

 

 

Ekonomik anlamdaki en büyük sıkıntının gelir dağılımında yaşanan adaletsizlik olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Dindar bir partinin iktidar olduğu bir Türkiye’de eğer insanlar yolsuzluğu, yoksulluğu eğer kanıksamışsa bu toplumda gerçekten birçok şeyle yüzleşmemiz gerekir. Gençlerimizin ilk fırsatta yurtdışına gitmeye çalıştığı bir ülkeye dönüştürdüler. Çocuklarımız kendi geleceklerini bu ülkede görmüyorlar artık. Bundan büyük beka sorunu olur mu? Bir istatistik var ki, ülkenin içinde bulunduğu durumu çok net ifade ediyor. Bu ülkede üretilen toplam servetin yüzde 67’si yüzde 10’luk kesim tarafından kullanılıyor. Kalan yüzde 33 serveti yüzde 90 paylaşıyor. Bir taraftan faizle mücadele ettiğini söyleyen ama 2023 bütçesinde bile 565 milyar lira faiz ödemesi koyarak bu milletin alınterini götürüp altın tepside faiz lobilerine veren bir iktidar var.”

 

 

 

"6’lı masa asgari müşterek bileşkesidir"

 

 

 

Sistemin şeffaf ve denetlenebilir hale getirilmesinin önemini dile getiren Kaya, şunları söyledi: “6’lı masa bir asgari müşterek bileşkesidir. Bu toplumda bizim asgari noktada ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, inancımızın birlikteliğini ortaya çıkaracak şekilde bir araya gelme gayretidir. Her birimizin parti programları farklı. Her birimiz dünyaya farklı noktalardan bakıyoruz. Bu ülkeyi kendi düşüncelerimizle ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz. Türkiye tarihinde olmadık bir şekliyle 6 parti bir araya geldi. Bizim yedinci ortağımız yok. Hiç kimse 6’lı masayı terörle yan yana getirerek itibarsızlaştırma çabası içerisine girmesin.”

 

 

Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut başkan Eymen Ünalan güven tazeleyerek yeniden seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Mustafa Erduran, çeşitli siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.