GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2022 15:00

Şehir plancılarından Buca cezaevi planına itiraz

Şehir plancılarından Buca cezaevi planına itiraz
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, eski Buca Cezaevi alanını yeniden yapılaşmaya açan plan değişikliklerine ilişkin itiraz dilekçesi yayınladı, adres gözetmeksizin tüm halka Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verme daveti yaptı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan, Buca Cezaevi plan değişkiliğine karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'ın 'yeşil alan' çağrısı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın "lafta değil hizmette yarışalım" dediği basın açıklaması ardından, akademik meslek odaları da harekete geçti.

 

 

 

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi, Bucalı olsun olmasın tüm yurttaşlara, askıdaki planlara, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü'ne oda tarafından hazırlanan 4 sayfalık matbu dilekçeyi  imzalayarak itirazda bulunma çağrısında bulundu. 

 

 

 

"YEŞİL VE SOSYAL-KÜLTÜREL

ALAN TALEBİ GÖZ ARDI EDİLDİ"

 

 

 

ŞPO İzmir Şubesi tarafından yapılan ve odanın resmi internet sitesinde yer verilen açıklama da şu ifadeler kaydedildi:

 

 

"Yıkılan Buca Cezaevi alanına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni imar planları hazırlanmıştır.


 
Hazırlanan yeni imar planları ile, alanın esas olarak Ticaret ve Konut Alanı olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile, alanın, Buca ilçesinde ihtiyaç duyulan yeşil ve sosyal - kültürel alanlar için ayrılması talepleri göz ardı edilmiştir.

 

 

 

Ayrıca, mülkiyetin çok büyük bir bölümünün kamunun elinde olduğu bir alanda, kamusal kullanımların dışında kararlar verilmesi, taşınmazların özelleştirilmesi anlamına gelecektir.

 

 

 

Bunun, bölgeye nüfus ve inşaat yoğunluğu getiren bir plan ile yapılıyor olması, durumu daha da vahim hale getirmektedir.

 

 

 

"BU YANLIŞ DURDURULMALIDIR VE

TÜM İZMİR HALKININ SORUMLULUĞUDUR"

 

 


Bu yanlış durdurulmalıdır ve tüm İzmir halkının sorumluluğudur.
 
Tüm halkımızı, ekte sunduğumuz itiraz dilekçesini sahiplenmeye, İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik  ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü‘nde askıya çıkarılan imar planı değişikliklerine 08.11.2022 tarihine kadar itiraz etmeye davet ediyoruz.
 
Saygılarımızla."

 

 

 

İŞTE İTİRAZ DİLEKÇESİ! TIKLA, İNDİR, İMZALA, İTİRAZ ET!