FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 16 Kasım 2023 17:30

Seferihisar turuncu bayrama hazırlanıyor

Seferihisar turuncu bayrama hazırlanıyor
Seferihisar’ın köklü geleneklerinden biri olan Mandalina Şenliği’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenleniyor. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlikte, birbirinden eğlenceli etkinliklere, dans gösterilerine, ikramlara ve yarışmalara yer verilecek.

 

 

Seferihisar Belediyesi 23. Mandalina Şenliği hazırlıklarına başladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan şenlik, Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde saat 14.00'te başlayacak.

 

 

Şenlik, birbirinden eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, çeşitli dans gösterileri ve yarışmalara sahne olacak. Sürpriz ikramların da yapılacağı şenlikte, narenciye üretiminin dünü, bugünü ve yarını tartışılacak.

 

 

Her yıl olduğu gibi yine şenliğin kral ve kraliçesi seçilecek. Katılımcı adayların 15 - 20 yaş aralığında olması gereken yarışmaya başvurular, 1 Aralık tarihine kadar Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve 444 7 743 (dahili:129) numaralı hat üzerinden yapılabilecek.

 

 

Şenlikte ayrıca; “En İyi Mandalina Yarışması”, “Mandalinalı Hediyelik Eşya Yarışması”, “Mandalinalı Yiyecek Yarışması” da yapılacak.

 

 

 

“KÖKLÜ GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ”

 

 

 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar’ın köklü tarihi ve verimli toprakları var. Bu topraklarda üretim, her zaman sanatla iç içe yaşatılmıştır. Biz de ilçemizin köklü tarihine ve geleneklerine sahip çıkıyoruz. 23 yıllık Mandalina Şenliği geleneğine de sahip çıkarak, yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızı şenliğimize bekliyorum” diye konuştu.