POLİTİKA Haber Girişi : 19 Şubat 2024 19:04

Partilerde Meclis Üyesi Listesi Mesaisi

Partilerde Meclis Üyesi Listesi Mesaisi
Siyasette siyasi partilerin başkan adaylarının belirlenmesi ardından, tabanı saran asıl heyecan belediye meclis üyeleri listelerinin hazırlığı aşamasında öne çıkıyor.

ZAFER KAPLANSOY 

- İZLENİM -  

 

 

 

Siyasi partilerde "Meclis Üyesi Aday Listeleri" oluşturulması için yoğun bir mesai süreci yaşanıyor. 

 

 

 

 

31 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala, Yüksek Seçim Kurulu'na Belediye Meclis üyeleri listelerinin verilmesine 24 saat kala siyasi partilerde yorucu saatlerde sona geliniyor.

 

 

 

Belediye Meclis Listesindeki isimlerin Belediye Başkan Adayı için büyük avantaj olacağı bilinen ve seçim sonucuna etki edeceği düşünülen listelerin hazırlanması için, aday, İlçe ve İl başkanları ile Genel Merkezler dört bir koldan çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

Sorunsuz ve iddialı liste hazırlayan aday, yarışta bir adım öne geçecek. Bugün yaptığım görüşmeler ve izlenimler özellikle Buca'da seçim sonuçlarını etkileyeceği öngörülen meclis üyesi listeleri, büyük bir merakla bekleniyor.

 

 

Yerelde iktidar Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti tabanı ve oy verecek seçmen, ilk kez listelerde kimlerin olacağını bu kadar ilgi ve merakla takip ederken, Meclis Üyesi listelerinde yıpranmış, önceki dönem görev yapmış ve Başkan aday adayı olmuş isimlere soğuk bakılıyor. Görüşmelerimde yurttaşların yüksek sesle yeni isimlerin, liyakat ve mesleki dağılım yapılmış isimleri istediğne şahit olurken; Ak Parti tabanı da aynı düşüncede birleşiyor.

 

 

Ayrıca Ak Parti'nin seçimlere girdiği ittifak ortağı MHP’ye seçilebilir yerden 3 Meclis Üyeliği verirken, sıralamada yaşanan sıkıntıyı aşacak formül üzerinde çalışılıyor. Listenin ilk sırasını Belediye Başkan adayına bırakan İYİ Parti'de ise şimdiye kadar sorun görünmezken, Belediye Başkan adayı ile beraber gelen arkadaşlarının ve parti teşkilatının uygun gördüğü adaylar arasında sıralama nasıl olacak merak konusu.

 

 

İyi Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümir Özlale ile Milletvekili Musavvat Dervişoğlu’nun listeye müdahale etmesi bekleniyor. Başkan Adayı belirlemede yaşanan sıkıntılar, şimdi Meclis Üyesi listelerinde yaşanacak olumsuzluklarla partilerde krize neden olacak potansiyelde gözüküyor.

 

 

Net olan şu ki, halkın hayatında olan, nitelikli, mesleki ve parti içi liyakata yakışan isimleri en çok tercih edecek siyasi parti, Meclis Üyesi tercihinde şanslı ve bir adım önde olacağz benziyor.