KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Nisan 2022 10:37

Örnekköy'de Temel, Uzundere'de Kura

Örnekköy'de Temel, Uzundere'de Kura
İZBETON ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dâhil ederek sürece hız kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de üçüncü ve dördüncü etabın temel atma törenini düzenleyecek. Uzundere’de ise dördüncü etap için kura çekilişi yapılacak.

 

 

Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 964 konut ve 54 iş yerini kapsayan üçüncü ve dördüncü etabın temel atma törenini 20 Nisan Perşembe günü düzenleyecek.

 

 

 

Saat 11.00’deki törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da katılacak. 21 Nisan Perşembe günü ise Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 283 konut ve 24 işyerini kapsayan dördüncü etap için kura çekilişi yapılacak.

 

 

 

ÖRNEKKÖY'DE SÜREÇ HIZLANDI

 

 

 


Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etap yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

 


Üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak üzere 29 Aralık 2020’de Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile protokol imzalayan Büyükşehir, bölgede tahliye ve binaların yıkım işlemleri ve altyapı çalışmalarını tamamladı. 13 Aralık 2021’de inşaatların başlaması için alt yüklenici olarak S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı.

 

 

 

Dördüncü etapta yapım çalışmalarını başlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON ise 7 Ocak 2022’de S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile protokol imzaladı.

 

 


Üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla 584 konut ve 27 işyerini daha hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Dördüncü etapta ise toplam 380 konut ve 27 işyeri yapılacak.

 

 

 

Yaklaşık altı bin vatandaşın yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet iş yeri inşa edilmiş olacak.

 

 


UZUNDERE'DE KURA HEYECANI

 

 

 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 283 konut ve 24 işyerini kapsayan dördüncü etap için hak sahipleri ile sözleşme imzalayarak tapu devirlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi,  21 Nisan Perşembe günü Fuar İzmir’de saat 15.00’te kura çekilişi yapacak.

 

 

 

Uzundere'de birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. Üçüncü etapta yaklaşık bin 422 bağımsız birimin yapımı için hak sahiplerinin tahliye çalışmaları sürüyor. 

 

 

 

Bölge halkının hizmetine sunulacak ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu Belediye Hizmet Alanı’nın ihalesi de yapılarak yapım çalışmaları başlatıldı.