SPOR Haber Girişi : 24 Aralık 2021 14:25

Orkan Kaptan, Yine 'Dümen'de!

Orkan Kaptan, Yine 'Dümen'de!
Sahadaki gibi samimi, ayağında top varmış gibi koşturuyor. Altay'ın sevilen genç Orkan'ı,Buca Spor'un efsane kaptanı şimdi işletmeci. Bir zamanlar stadyumlarda binlere izlettiği futbol lezzetini,artık damak tatlarına hitap eden böreklerinde ikram ediyor.

 

Orkan Yutkoru...

 

O Buca'nın evladı.

 

 

1975'te dünyaya geldiğinde, ALTAY Formasını giymek kendi deyişiyle 'bebeklik' hayaliydi onun için. 

 

 

Çocukluğu döneminde deyim yerindeyse ALTAY altyapısının 'kuvvetli rüzgarı'.

 

 

ALTAY AİLESİ,  futbolda olduğu gibi hayatta da 'siyah' ve 'beyaz'ı ayırt edebileceği bir aileydi, bu genç futbolcu için.

 

 

Mesela minik takımdayken hastası olduğu ve özel olarak izlemeye gittiği, efsane dediği YESİÇ Ağabeyi ile ileride as takımda birlikte oynama onurunu yaşayacaktı. 

 

 

 

SİYAH - BEYAZ Büyük Altay Ailesi'nin bu 'genç rüzgar'ı için esme vakti gelip çatıyordu.

 

 

Rahmetli Ümit Kayıhan'ın dikkatini çekiyor ki, hoca tarafından, camia içinde 'Halilagiç'in Piliçleri' denilen bir altyapı kuşağının ferdi olan Orkan, henüz 17 yaşındayken bir profesyonel karşılaşmada sahaya sürülüyordu. 

 

 

Bir SÜPER LİG maçında sahada kendini gösterme fırsatı bulan genç Orkan için futbol, kendini gerçekleştirme fırsatı bulduğu bir 'sahne' olacaktı. 

 

 

 

Yeşil sahaların bu efendi, sportmen, centilmen, çalışkan gencinin; Orkan Yurtkoru'nun; Türkiye'nin izlediği bir 'Buca Futbol Efsanesi'ne dönüşmesi kısa sürede ama EMEKLE oluyordu.

 

 

 

Karakteri düzgün, saygılı, disiplinli "Zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı" sporcularından Orkan Yurtkoru, Alsancak Stadı'nın ve Buca Stadı'nın müdavimi taraftarların da çok sevdiği bir isim oluyordu.

 

 

 

Kimler gelip geçmiyor ki sahalardan, o da o sahaların unutulmaz KAPTANI oluyor...

 

 

 

 

 

 

EKMEK TEKNESİNİN BAŞINDA BİR 'KAPTAN' 

 

 

 

"Futbol sadece futbol değildir" sözü, hayatın her alanına sinmiş halde aslında. 

 

 

Orkan Yurtkoru, Buca'nın örnek futbolcusu ve Buca Spor'un efsane kaptanı; şimdi yeni kurduğu işinde; her gün dükkanında işinin dümenine geçmiş bir 'KAPTAN' artık...

 

 

İnşaatçılar Çarşısı'nda  Gaziler Caddesi Yenişehir İş Merkezi No:478/K Yenişehir Konak adresi.

 

 

Ünlü bir börek zinciri firmasının BÜLENT BÖREK markasının franchise işletmesi ile gıda hizmet sektöründe, müşterilerine karşı yüzünde gülümsemesi ve samimiyetiyle, Alsancak Stadı'nda  17 yaşında sahaya çıkan genç Orkan, o tezgahın arkasında, en lezzetli böreği sunmak için emek veriyor. 

 

 

Her zaman yaptığı gibi 'ALNININ TERİ'yle...

 

 

BİR FUTBOL DEĞERİ

 

 

O İzmir'in futbol mabedlerinde, seyirci dolu stadyumlarda futbol oynama onurunu yaşamış ve içinde yer aldığı camialarının bağrına bastığı bir DEĞER...

 

 

Belki yolunuz düşer, eski günlerin hatırına, trübünlerdeki heyecanın ve samimiyetin peşinde kısa bir lezzet yolculuğuna çıkarsınız. 

 

 

Kaptan Orkan Yurtkoru'ya bir 'Merhaba'  deyip, lezzetli kısa bir sohbetine de dahil olursunuz. 

 

 

Sabah saat 09:00-10:00'dan öğleden sonra saat 14:00-15:00'e kadar dükkanın temposu, ona tam anlamıyla 'depar' attırıyor.  

 

 

15:00 sonrası 'son tepsi'de giderseniz, sohbetiniz daha rahat olur, biraz 'siyah-beyaz' biraz da 'sarı-lacivert'; Orkan Kaptan anlatır siz dinlersiniz; siz anlatırsınız Orkan Kaptan dinler...

 

Futbol ziyafetinden, damak tadına hayırlı işler Orkan Kaptan..

 

Yeni girişimin hayırlı, getirisi bereketli olsun...