EĞITİM Haber Girişi : 14 Ocak 2024 03:27

Onlar Urla Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin gururu

Onlar Urla Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin gururu
Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarılı öğrencileri, Danimarka ve Portekiz'de tamamladıkları stajlarıyla, bölgedeki enerji sektöründeki kalifiye personel açığını kapatma konusunda da önemi bir eksiği giderdiler.

MUSTAFA OĞUZ - URLA 


 

 

Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin “Off Grid Solar Enerji Sistemleri Kurulum ve Bakım Beceri Eğitimi” başlıklı projesi, Avrupa Birliği Eğitim, Gençlik ve Spor Programları çerçevesindeki  Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında hibe desteğine hak kazandı.

 

 

 

 

 

DANİMARKA VE PORTEKİZ'DE STAJ

 

 

 

 

Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik -Elektronik Teknolojisi alanından 8 öğrenci  2 öğretmen DANİMARKA’nın HURUP Thy  şehri  NORDİSK FOLKECENTER FOR VEDVARENDE ENERJİ  kurumunda, 8 öğrenci 3 öğretmen PORTEKİZ’in  BRAGA şehrinde  CONFORFLUÍDE  kurumunda Off-Grid solar enerji sistemleri kurulumu bakım ve onarımı konusunda 3 haftalık staj faaliyetine katıldılar.

 

 

 

 

 

 

16 ÖĞRENCİ YARARLANDI 

 

 

 

 

Anadolu Meslek Programı 11. ve 12. Sınıf öğrencilerinden 1 Mesleki Eğitim, 2 Çırak öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrenci yurtdışında aldıkları bu staj eğitimi ile Off Grid Solar Enerji sistemlerini kurma ve bakımlarını yapma becerilerini geliştirdiler.

 

 

 

 

 

 

KALİFİYE İŞGÜCÜ 

 

 

 

 

Böylelikle öğrenciler, mesleki yeterliliklerini artırarak istihdam edilebilmelerini kolaylaştırdılar. Bu proje ile Yarımada Bölgesi'nde enerji sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye işgücü talebinin karşılanmasına da katkı sağlanmış oldu.