YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 09 Aralık 2023 10:00

Olgun Atila'nın İzmir sonrası hedefi Manisa

Olgun Atila'nın İzmir sonrası hedefi Manisa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila'nın yağmur çamur demeden hız kesmeden devam ettiği seçim çalışmalarında son durağı Kemalpaşa oldu. Esnaf ve ilçe halkını kucaklayan Atila, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı'nda açıklamalar yaptı.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın Kemalpaşa ziyaretinde ilk uğrak noktası CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı oldu. Atila’yı CHP İlçe Örgütünde Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz karşıladı.

 

 

CHP Kemalpaşa İlçe Örgütü ve Kemalpaşa sakinlerinin yoğun katılımı arasında açıklamalarda bulunan Atila, yine ‘ortak akıl’ vurgusu yaparak tüm İzmir’i ortak akılla yönetme sözü verdi.

 

 

 

‘30 ilçeyi birbirine kenetleyerek asla ayrım yapmadan, her ilçemizin birbirinden daha kıymetli olduğunu bilerek, alanda ve sokakta bir belediye başkanı olmaya çalışacağım. Ben sokaktan güç alan bir siyasetçiyim.’ diyen Atila, bütün fiziki ve sosyal projelerinde birlikte yönetim, ortak akılla karar verme siyasetini ortaya koyduğunu dile getirdi.

 

 

 

‘En büyük iradeyi İzmir ortaya koyacak’

 

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük bir değişim hareketi başladığını hatırlatan Olgun Atila, bu değişimin sadece Cumhuriyet Halk Partisi içinde değil, Türkiye’nin ihtiyacı olan büyük bir değişime öncülük yapacağını öngördüğünü kaydetti. ‘Genel başkanımız Özgür Özel genç, çalışkan ve liyakatli bir insan olarak kendisi gibi siyasette genç ve liyakatli insanların önde olmasını ve bu sürece katkı sunmasını gönülden arzu ediyor. Bizler de bu yolda ona yoldaş olmak için var gücümüzle çalışacağız.’ İfadelerini kullandı. Bu yolculukta en büyük iradeyi İzmir ortaya koyacak. İzmir’den CHP’den Türkiye’ye, Manisa’ya, Balıkesir’e ve Denizli’ye müthiş bir enerji götürmemiz lazım. Buradaki büyük değişim hamlesinin her şeyi değiştirebileceğini düşünüyorum.’ sözleriyle değişim hareketinin en büyük destekçisi olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

"Türkiye siyasetinde yepyeni kapılar açılacak"

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Egeli olması avantajını tüm örgüt üyelerine hatırlatan Atila; ‘Genel başkanımıza İzmir’i aldıktan sonra Manisa’yı da verirsek o zaman Türkiye’de siyasette yepyeni kapılar açılacak.’ sözleri ile çabasının sadece İzmir ile sınırlı kalmayacağını vurguladı.

 

 

 

 

"Önümüzdeki 5 yılı dolu dolu değerlendirelim"

 

 

 

 

‘Sadece bana değil, hangi aday arkadaşımıza inanıyorsanız lütfen destek olun. Hangi adaya inanıyorsanız bütün İzmir’i onun için ayağa kaldırın. Sosyal medya WhatsApp durumları ve sesinizin gittiği her yerde inandığınız aday arkadaşlarımız için destek olun ki bir Önümüzdeki 5 yıl dolu dolu İzmir için projelerin konuştuğu bir dönem olsun.’ diyen Olgun Atila, hep birlikte katılım siyasetini ortaya koyup İzmir’i ayağa kaldırmak için var gücü ile çalışacağına dair söz verdi.

 

 

 

 

"Daima örgüt destekli çalışacağım"

 

 

 

 

 

‘Bundan sonraki siyaset yöntemlerinde partimizle ilgili önemli kararları parti üyelerimizin belli zaman aralığında o konuyla ilgili fikirlerini beyan ettiği ve ortak akılla ve katılımcılık ilkesinin en üst seviyeye çıkacağı yeni bir siyaset anlayışı olacak.’ diyen Atila, örgüt kadar halkın da her anlamda projelere katılıp sürecin içinde olduğu, zaman zaman bu projeleri eleştirdiği olsa bile ufak değişikliklerle daha iyi uygulanabilir örneklerini ortaya koymaya çalışacağının sözünü verdi.

 

 

 

 

"Siyaset sokakta yapılır"

 

 

 

 

Programının devamında esnaf, kahvehane ve katlı Pazar Yeri’ne de uğrayan Atila, pazardan alışveriş yapan halkın sorunlarını dinledi, esnaftan alışveriş yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila’nın ilçeye geleceğini öğrenen esnafın çeşitli yerlere koydukları pankartlar altında gezisine devam eden Atila, Cem evi ziyaretinin ardından İspirliler Dayanışma Kültür Derneği, Kemalpaşa Erzurum Oltulular Derneği, Kemalpaşa Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek üyelerin beklentilerini dinledi. Hepsinin ortak sorunu olan ‘seçimden sonra başkan göremiyoruz’ yakınmasına cevap veren Atila; ‘’Ben, yıl 365 gün. Ankara ve İstanbul’a mecbur olmadıkça gitmiyorum. Bir pazar günü İzmir içinde 650 km yol yaptım. Dün Kiraz’daydım. Kendi belediye başkanlarından daha çok beni orada gördüklerini söylediler. Benim makam masam yok. Belediyedeki makam odamda masam yoktu. Hep alanda ve sokakta oldum. Şu anda da bir makamım koltuğum yok ama görüyorum ki hem halkımız hem partimiz beni onurlandırıyor. Siyaset koltukla yapılır diyorlardı. Bence siyaset koltukla yapılmaz. Gönülle yapılır.’ dedi.

 

 

‘Ben ön seçime hazırım’

 

 

 

‘Halkımızdan ve örgütümüzden aldığımız güç ve kararlılıkla bu konuda da çok iddialı olduğumu, siyasetin de bir iddia işi olduğunu, ama her şeyden önemlisinin çalışmak ve üretmek olduğunun bir kez daha altını çiziyorum.’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, 2019’da yapılan anketlerde ‘En başarılı belediye başkanı’ gösterildiğini hatırlatarak, eğilim yoklamasına da ankete de, ön seçime de sonuna kadar var olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

"Ben esnaf çocuğuyum"

 

 

 

Devamında Kemalpaşa Otobüsçüler Kooperatifi’ne giden Olgun Atila’yı şoförler büyük bir kalabalıkla karşıladı. Atila, Kooperatif Başkanı Ali Katı sözcülüğünde sorunlarından bahseden şoförlere ‘Amacım sizin karınızı arttırmak, vatandaşı mağdur etmeden, ortak akılla sorunlarınızı çözmek. Ben esnaf çocuğuyum. Dolayısıyla sizi desteklemek benim boynumun borcudur.’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

Ardından DİSK Emekli-Sen Kemalpaşa Şubesi’nde çiçeklerle karşılanan Atila sonrasında Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek Oda Başkanı Bülent Oray ile Kemalpaşa tarımını sanayiini ve bundan sonra gerçekleştirilebilecek projeleri konuşup karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.