EĞITİM Haber Girişi : 31 Ekim 2023 09:00

Narlıdereli çocuklardan dünya derecesi

Narlıdereli çocuklardan dünya derecesi
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı resim kurslarında eğitim gören çocuklar, Cumhuriyetimizin 100.yılında katıldıkları uluslararası yarışmalardan 7 dünya birinciliği ve çeşitli ödüllerle döndü.

 

Cumhuriyetimizin 100.yılında katıldıkları uluslararası yarışmalardan 7 dünya birinciliği ve çeşitli derecelerle dönen Narlıdere Belediyesi Çocuk Resim Kursu öğrencileri, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti.

 

 

Ödül alan başarılı öğrencileri ve ailelerini makamında ağırlayan Başkan Engin, çocukları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 38 ülkeden dünya çocuklarının katıldığı yarışmalardan ödüllerle dönen ve ‘Ata’mızın İzindeyiz’ pankartıyla Başkan Engin’i ziyaret eden minik yetenekler, Türkiye’nin adını duyurmaktan gurur duyduklarını söyledi.

 

 

"ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

 

 

Başkan Ali Engin, Belediyenin açtığı resim kurslarına katılan ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden kursiyer öğrencileri tebrik ederek, “Çocuklarımız duygularını, uçsuz bucaksız hayal güçlerini resimlerle yansıtabiliyorlar. Pablo Picasso’nun ‘Bir çocuk gibi resim yapmak bütün ömrümü aldı’ sözünden onların yaptıkları resimlerin ne kadar eşsiz olduklarını anlayabiliriz. Narlıdere Belediyesi olarak çocuklarımızın hayallerinin peşinden gitmesini her zaman destekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılında katıldıkları uluslararası yarışmalardan ödüllerle dönen evlatlarımızı, ailelerini ve hocaları Feraye Taşkıran’ı tebrik ediyorum. İnanıyoruz ki çocuklarımız elde edecekleri yeni başarılarla bizleri gururlandırmaya devam edecek” dedi.

 

 

BAŞARI, ÇALIŞKANLIK VE FEDAKARLIKLA GELDİ...

 

 

Narlıdere Belediyesi Çocuk Resim Eğitmeni Feraye Taşkıran ise kurslara katılan çocukların çalışkanlıkları ve özverileriyle büyük başarılar elde ettiklerini ifade etti.

 

 

Taşkıran, “Cumhuriyetimizin 100.yılında bu ülkenin, Narlıdere’nin evlatlarının katıldıkları yarışmalardan birinciliklerle ve ödüllerle dönmesi bizlere büyük bir sevinç ve gurur kaynağı oldu. Çocuklarımız, bu sene yurt içi ve yurt dışından 126 ayrı dereceyle dönerek resim konusunda ne kadar yetenekli olduklarını gösterdiler. Bizlere bu imkânları sunan Ali Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

ÖDÜL LİSTESİ

 

 

Mila Yılmaz – Picasso Star Artist Ödülü (Birincilik)

 

Sarp Doğanoğlu – Frogs Are Green (Birincilik)

 

Kuzey Gülcan – Bitola, Makedonya Picasso (Birincilik)

 

Naz Derin Nalbantoğlu – İmaj, Fransa Picaso Start Artist Ödülü (Birincilik)

 

İris Şanlıtürk – İmaj, Fransa Centre Pour Unesco (Birincilik)

 

Zürmre Nur Orhan - İmaj Centre Pour Unesco (Birincilik)

 

Zeynep Özben – Türk Kültür ve Miras Vakfı (Birincilik)