GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2020 11:33

MTK’dan Korona Virüs için “Whatsapp İhbar Hattı”

MTK’dan Korona Virüs için  “Whatsapp İhbar Hattı”

MTK’dan Korona Çağrısı

 

MTK’dan Korona Virüs için

“Whatsapp İhbar Hattı”

Salkım: “Sürecin iyi yönetilmesi için herkesin el ele vermesi gerekli”

“İzmir Ticaret Odamız ipi göğüslemiş durumda”

Türkiye’nin en büyük tekstil çarşısı Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (Covid-19)’a karşı süren mücadeleye yönelik tüm önlemleri en sıkı şekilde aldı.

MTK’dan “Whatsapp İhbar Hattı”

MTK Sitesi’nde tüm işletmelerin sorunsuz çalışmaya devam ettiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, “Sitemizde daha sağlıklı çalışmaların sürdürülebilmesi adına MTK yönetimi olarak ‘Whatsapp İhbar Hattı’ oluşturduk 0 533 283 59 31 numaralı hat ile iletişime geçen iş veren ve çalışanlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Biz site olarak tüm önlemlerimizi titizlikle aldık. Bölgemizi ve işyerlerini ilaçladık. Tüm üyelerimiz hızlı bir şekilde bilgilendirildi. Site üyelerimiz 7/24 bize sosyal medya hesaplarımızdan ve telefon numaralarımızı arayarak ulaşabilirler. Gerek dijital platformlarda gerekse işyerlerimizde günlük uyarı ve önlemlerimizi paylaşarak üyelerimizi bilgilendirilmeye devam ediliyoruz. Bunun dışında site içerisinde virüs dezenfekte işlemlerimiz de aralıksız devam etmektedir” diye konuştu.

Devlet desteklerinden memnuniyet duyduklarını sözlerine ekleyen Başkan Salkım, “Devletimizin alacağı tedbirlerle bu süreci omuz omuza atlatacağımızdan en ufak şüphemiz yok” dedi.

Özgener’den destek

Devletimizin sunduğu ekonomi paketi ile sektördeki sorunlar açısından işverenlerimiz bir nebze nefes alınabilecek. Bununla birlikte bölgemizdeki odaların sorunlarının tek bir havuzda toplanıp devlet yetkilileri ile görüşülüp çözüme kavuşması süreci hızlandıracaktır. Zorlu süreçte herkesin el ele hareket etmesi gerekmektedir. İzmir Ticaret Odası(İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgenerde sektörün olağan düzenine gelene kadar desteklerini aralıksız sürdüreceklerini açıkladı” dedi.

İZTO Başkanı Özgener’in her sektöre yönelik çözüm önerilerinin İZTO’da masaya yatırıldığını ve hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini söylediğini ifade eden Salkım, “Ülkemizin bu zorlu süreçten başarılı bir şekilde çıkması için herkesin el ele vermesi gerektiğini görmekteyiz. Gerek MTK Sitesi gerekse tüm odaların sorunlarının ortak bir havuzda toplanarak devlet yetkilileri ile görüşülüp çözüme kavuşması sürecin yönetilmesi noktasında daha başarılı olacaktır” diye konuştu.