GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ekim 2021 10:30

Minik, Eliz Mira yaşamak istiyor

Minik, Eliz Mira yaşamak istiyor

Minik, Eliz Mira yaşamak istiyor

SMA hastası olan 2.5 yaşındaki Eliz Mira, 1.8 kilo daha alması halinde yaşamını yitirebilir. Ameliyatın Dubai'de yapılabileceğini söyleyen anne Yonca Mert, “Toplam 2.2 milyon dolarlık operasyon için 724 bin dolara daha ihtiyacımız var” dedi.

Kızlarının yaşama tutunması için yaklaşık 11 ay önce valilik izniyle kampanya başlatan aile, sosyal medya hesaplarından da yardımseverlerin desteğini istiyor. Hastalığın tedavisinin mümkün fakat son derece pahalı olduğunu anlatan anne Yonca Mert, “Ameliyat ücreti 2.2 milyon dolar. Bunu toplamak için seferber olduk. Şu an 724 bin dolar eksiğimiz kaldı. Bu parayı, Eliz Mira 13.5 kilo sınırını aşmadan bulmamız gerekiyor. Bu sınıra son 1.8 kilo kaldı. Eliz Mira için lütfen yardım severlerimiz bize biran önce destek olsun” diye konuştu.

ÜLKEMİZDE TEDAVİSİ YOK

Dünyanın en pahalı ameliyatlarından biri olarak bilinen zolgensma hastalığı için, çok severek yaptığı öğretmenliği bile bıraktığını kaydeden Yonca Mert, “Ülkemizde olmayan Zolgensma tedavisinden dolayı birçok bebek SMA sebebiyle hayatını kaybediyor. Sosyal medyanın gücünü kullanarak kızımızın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu hastalık sebebiyle evladımızı kaybetmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 33'Ü EKSİK

Düzenledikleri canlı yayınlarda 10 TL, 20 TL ile göl değil koca bir okyanus oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen anne Mert, “Tedavi masrafının yüzde 67'sini yani 1 milyon 471 bin 320 dolarını gönlü güzel insanlar sayesinde topladık. Kalan 724 bin 780 dolar içinde bıkmadan, usanmadan #ElizMiraOUcagaBinecek sloganıyla canlı yayınlara devam ediyoruz. Bir bebeğin nefesi olmak, bir bebeğin hayatını kurtarmak dünya üzerindeki en güzel eylemlerden sadece bir tanesi. Eliz Mira sizin evladınız olsa ne yapardınız?” diye sordu.

SON ŞANSI DUBAİ

Eliz Mira'nın yaş kriteri nedeniyle Amerika’da tedavi şansını kaybettiğini de kaydeden Mert, “Dubai’deki son tedavi şansını da kaybetmeden Eliz’i yaşama bağlamak istiyorum. Bu tedaviye ülkemizde 60 bebeğimiz zolgensma tedavisine kavuştu sıra Eliz Mira’da. Eliz Mira’nın nefesi olalım, sesi olalım, kendi yaşıtları gibi koşup oynayabilsin. Eliz’in artık zamanı kalmadı. Valilik izinli Akbank hesabımızın IBAN numarası TR19 0004 6003 3488 8000 2061 98. Alıcı kısmına ise Eliz Mira Mert Yardım Kampanyası, açıklamaya da Eliz Mira yazarak bize destek olabilirsiniz” dedi.