GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2022 12:35

Merhum Işılay Saygın'ın Buca'daki evi satışa çıktı

Merhum Işılay Saygın'ın Buca'daki evi satışa çıktı
On yılların tarihi, İzmir 9.Sulh Hukuk Mahkemesi'nce 'MEZAT SALONU'nda açık artırma suretiyle satışa çıktı. Satış,resmi ilan portalında duyuruldu. İlk satış günü 1 Şubat'ta satılmazsa, Işılay Saygın'ın evi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde satılacak.

 

 

 

MAHİR DİNÇ - ÖZEL HABER

 

Mal sahibi, mül sahibi, hani bunun ilk sahibi?

 

 

Yıllar öncesinde, İzmir'in önemli Levanten ailelerinden İzmir merkezli Oriental Carpet Company'nin kurucusu (Doğu Halı Şirketi); Buca Hasanağa Bahçesi olarak bilinen alanın sahibi kuru üzüm, tütün, halı, incir ihracatçısı TOFAŞ hissedarı Aliotti ailesinin mülküydü, habere konu Buca'daki tarihi bina. 

 

 

Sonrasında, ülkenin yeni güç sahiplerine geçti mülkiyeti...

 

 

Mimarlık, Buca Belediyesi İmar Müdürlüğü, Buca Belediye Başkanlığı, 5 dönem İzmir Milletvekilliği, kesintisiz beş dönem arka arkaya Bakanlık...

 

 

Makam, siyasi deneyim, güç, etkinlik ve sözünü herkese geçiren sert karakterli, sonuç odaklı popüler halka ulaşan siyasetçi profili.

 

 

 

Bütün bunların geçici olduğu, ölümün her türlü makamın üstünde bir  etkisi olduğu gerçeğini İzmir Buca'da Işılay Saygın'ın ölümü ardından yaşanan süreç, kardeşleri arasında itilafa konu hukuki süreç ve bugün gelinen nokta en iyi şekilde özetliyor aslında...

 

 

 

YETİŞEN ALACAK!

KIYMETİ: 5 MİLYON 250 BİN LİRA

 

 

Türkiye siyaset hayatına aldığı görevler, yaptığı işler, verdiği demeçler ve halkın sorunlarına birebir eğilen ulaşılabilir siyasetçi modeli olarak geçen Işılay Saygın'ın hayatını geçirdiği Eski Buca olarak da bilinen Buca Dumlupınar Mahallesi'ndeki ev, açık artırma yoluyla 5 milyon 250 bin lira kıymet takdir edilerek satışa çıkarıldı.

 

 

 

Söz konusu satışla ilgili resmi ilan devletin resmi ilan portalı ilan.gov.tr adresinde yer aldı. İlanda "T.C.İZMİR
9. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2022/15 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI" başlığı altında detaylar görülüyor. 

 

 

Dumlupınar Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi No: 47 Buca Buca / İZMİR adresinde olduğu belirtilen bina satış ilanının 'Tapu kaydı' başlığı altında şu ifadeler yazıyor:

 

 

 

"İzmir İli Buca İlçesi, İnönü mahallesi 96 ada7 parselde yüzölçümü 346,00m² ve kuyulu kargir ev nitelikli taşınmazın Osman oğlu Işık SAYGIN, Osman oğlu Metin SAYĞIN, Namık oğlu Osman Nuri SAYGIN, Namık kızı Fatma Filiz SAYĞIN KARPUZ, Namık oğlu Işık SAYĞIN, Namık kızı Işılay SAYĞIN adlarına elbirliği mülkiyet halinde kayıtlı oldu görülmektedir." 

 

 

 

 

KONUT ÖZELLİKLERİ 

 

 

 

Sağlığında Bakan Işılay Saygın'ın derdinde derman, işsize iş, hastaya derman aradığı 'mesaj posta kutusunun' da yer aldığı bina ile ilgili özelliklere ilanda yer verisldi. İki katlı ve müştemilat eklentili,bahçeli; Zemin katta 3 oda bir geniş hol; ara katta 1 oda içerden merdiveni bulunan; 2 katta 4 oda bulunduğu bilgisine ilanda yer verildi. Ayrıca zemin katta ana binaya bitişik tek katlı kısımda mutfak, banyo, tuvalet bulunduğu; toplam 7 oda bir mutfak, 2 hol bölümlerinden oluşan konutun kullanılabilir durumda olduğu kaydedildi. 

 

 

 

İLK SATIŞ GÜNÜ 1 ŞUBAT 2023'TE, SATILMAZSA

2.SATIŞ GÜNÜ 8 MART 2023... 

 

 

 

Türkiye'nin İlk Kadın Çevre Bakanı olarak tarihe geçen İzmir Buca'nın simge siyasetçisi Işılay Saygın'ın mirası konutun, mirasçılarının isteği üzerine, ilk satış günü, ilanda, 1 Şubat 2023 saat 10:30-10:45 arası olarak tespit edildi.  Eğer o gün satış gerçekleşmezse satılın yapılacağı 2. tarih 8 Mart, yani Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açık artırma gerçekleşecek.   

 

 

İlanda binanın satılacağı yer ise 'mezat salonu' olarak şu adres bilgisiyle yer buluyor: 

 

 

"Satış Yeri : İZMİR ADLİYESİ EK BİNA ZEMİN KAT MEZAT SALONU MANSUROĞLU MAHALLESİ 286/1 SOKAK NO: 12 BAYRAKLI İZMİR"

 

 

Açık artırma yoluyla satış ilanında, 346 m2 yüzölçümlü binanın imar durumu ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

 

"İmar Durumu Dava konusu taşınmazlarla ilgili Buca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen 02.09.2020 tarih ve 7496sayılı yazısı ile dava konusu parsel için (1/1000 Ölçekli Buca (İzmir) Kentsel Sit Alanı 2. Etap Koruma Amaçlı Uygulama İmar PlanındaK1 Koşullu Alanda kalmakta olup 1/500 Ölçekli Koroma Amaçlı Uygulama İmar Planı Uygulama Paftasında Tescilli Yapıların formları tescilli parsellerde yapılacak olan uygulama sırasında hazırlanacak Röleve, Restitüsyon ve Restorasyon projeleri ile belirlenecektir. Plan notu yer almaktadır) denilmektedir. İmar kanunu hükümleri gereğince, taşınmazdaki müşterek sayısı dikkate alındığında hisse oranlarına göre ifrazı mümkün değildir."