POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mart 2024 06:30

Memleket Uyarıyor, Urla Uyanıyor

Memleket Uyarıyor, Urla Uyanıyor
31 Mart seçimlerine kısa süre kala, Memleket Partisi, Urla'da Jülide Gençer ile Urla Belediye Başkanlığı için iddia ortaya koydu. Urla eski Belediye Başkanlarından Ahmet Besim Uyal'ın da yeğeni olan Gençer, "Memleket Uyarıyor, Urla Uyanıyor" diyor.

 

 

 

HABER:

MUSTAFA OĞUZ

 

 

 

 

Memleket Partisi, Yarımada'da siyasi rekabetin kıyasıya yarış şeklinde geçtiği Urla'da yarışta kadın adayla, Türk siyasi hayatına da önemli bir mesaj veriyor.

 

 

 

 

 

 

Memleket Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Jülide Gençer, "Memleket Uyarıyor, Urla Uyanıyor" sloganıyla, sokak sokak, çarşı çarşı, oda oda, muhtar muhtar, dernek dernek ve evlerde kapı kapı gezerek, partisinne oy için destek çağrısında bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

Kazanması halinde kentte yapacaklarını anlatan Jülide Gençer, "Atatürk'ün yolu yolumdur, Urla'nın geleceği onurumdur" diyerek, Urla'da yerel talepler ve projelerle yön verdiği siyasi kampanyasını Memleket Partisi Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla sürdürüyor. 

 

 

 

 

 

 

 

"DAHA YAŞANABİLİR, DAHA TEMİZ, DAHA

KATILIMCI, ŞEFFAF VE DEMOKRATİK BİR URLA" 

 

 

 

 

Memleket Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Jülide Gençer, şunları söyledi: "Çocukluğunu, gençliğini, hayatını bu güzel kentte geçirmiş Urla’nın yerlisiyle birlikte, son yıllarda büyükşehirlerden ayrılarak Urla’mıza yerleşen yurttaşlarımızla birlikte, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, hakkını savunamayan can dostlarımız hayvanlarla birlikte, kentimizi daha yaşanabilir, daha temiz, daha katılımcı, şeffaf ve demokratik bir şekilde yönetmeye talibiz."

 

 

 

 

 

 

"URLA'NIN ADININ DAHA DA

DUYULMASI İÇİN..."

 

 


Urla’ya gelen genç, profesyonel nüfusun, kültür ve gastronomi alanında Urla’nın adının daha da duyulması anlamında yeni adımlar atılmasını gerekli kıldığını belirten Memleket Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Jülide Gençer, "Urla’nın yalnızca turizm sezonunda değil, düzenli olarak nüfusu artıyor. Bu durum da altyapı, ulaşım, kent donatıları ve sosyal politika yatırımlarının geliştirilmesini zorunlu kılıyor. Bu hizmetlerin sağlanabilmesi için kapalı kapılar ardında, belirli bir zümre tarafından kararlaştırılan politikalarla değil; demokratik bir yöneticilik anlayışıyla Urla’yı geliştirmeye ve büyütmeye hazırız" dedi. 

 

 

 


Urla'da yapacakları projelere ilişkin konuşan Memleket Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Jülide Gençer, şöyle konuştu:

 

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR İLE İYTE-URLA MERKEZ

ARASINDA RAYLI SİSTEM HEDEFİ

 

 

 

 

"Tüm altyapı projelerinde deprem riskleri ve iklim politikalarını göz önünde bulunduracağız. Farklı ülkelerin kentleriyle kardeş kent ilişkileri kurularak Urla’nın dünya çapında tanıtılması için projeler yürüteceğiz. Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak amacıyla, müşterek projeler planlayıp; bu çerçevede ilgili kurumlara resmi başvurularda bulunacağız. Yüksek kalitede belediyecilik hizmetlerinin sunulmasını sağlayacağız. Ulaşım hatlarını geliştirerek, üniversite ve Urla arasında raylı sistem hattı oluşturmak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda ortak proje çalışması yapacağız. Belediye bünyesindeki Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile yerel üreticiye daha çok destekolacağız. Urla’da tarımın gelişimine katkı sağlayacağız. Festivaller, kültür ve sanat etkinliklerinin sayısının artırılmasıyla, uluslararası anlamda etkin tanıtımlar yapacağız. Urla’yı Türkiye’nin kurtarılmış bölgesi, en yaşanabilir ilçesi, dünya çapında bilinen bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Urla denince huzur, doğal ve kültürel zenginlik ve güler yüz akıllara gelsin istiyoruz. Memleketim Urla için kolları sıvıyoruz ve bu yola baş koyuyoruz!"

 

 

 

 

 

 

 

JÜLİDE GENÇER KİMDİR?

 

 

 

1924'de Mübadele de Kandiye Girit'ten Urla’ya göç eden Mustafa ve Cevher Uyal’ın torunu ve eski Urla Belediye Başkanlarından Ahmet Besim Uyal‘ın yeğeni olan Jülide Gençer 1970 yılında İzmir Alsancak‘da doğdu. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini İzmir Özel Türk Kolejinde bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliğinden mezun oldu.

 

 

 

22 yıl İngilizce öğretmenliği ve İngilizce bölüm başkanlığı yaptıktan sonra 2021'de emekli oldu. Destination Imagination Türkiye eğitim programının direktörlüğünü yürütmekte ve Barn Hera Pet Hotel Köpek Oteli'ni işletmektedir. Urla Kent Konseyi için gönüllü çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

Memleket Partisi Urla İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi'dir. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde, çocukluğunun mutlu anılarındaki Urla’yı hakettiği şekilde yönetmeye ve hemşehrileri Urlalılara doğru hizmeti vermeye talip olmuştur.