EĞITİM Haber Girişi : 15 Aralık 2022 16:30

MEB ve BORSAV mesleki iş birliği protokolü imzaladı

MEB ve BORSAV mesleki iş birliği protokolü imzaladı
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) tarım, tarıma dayalı sanayi ve gastronomi alanlarında, mesleki teknik eğitim alt yapısını geliştirip kurs düzenlenmek için protokol imzaladı.

 

İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve BORSAV Başkanı Işınsu Kestelli ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.          

 

 

   

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile BORSAV arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Halk Eğitim Merkezleri ile istihdam dışı kalmış gençlere çevrim içi ve yüz yüze meslek edindirme kursları açılması, ilkokul ve ortaokullar için bilgilendirme ve farkındalık programları düzenlenerek protokol kapsamında belirlenen alanlarda faaliyet gösteren liselerin tercih edilmesinin sağlanması amaçlanıyot.

 

 

 

Ayrıca liselerde staj programları ve sektör temsilcileri ile buluşmalar organize edilerek bu liseler desteklenecek. Mesleki ve teknik eğitim altyapısını geliştirecek çalışma ve kampanyalar ile tarım liseleri gibi iş birliğine konu alanlardaki liselerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

 

Bu çalışmalara ek olarak ulusal ve uluslararası fon kaynakları konusunda iş birliği yapılacak.