YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Mart 2022 20:10

Lefke ve Karaburun Kardeş Protokolü

Lefke ve Karaburun Kardeş Protokolü
Tarihte, coğrafyada, tarımda, toplumsal ilişkilerdeki samimiyetinde 'aynı yumurta ikizi' kadar birbirine benzeten Karaburun Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefke Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı.

 

Lefke ile Karaburun’un kardeş şehir olması ile Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sarsılmaz bağın daha da güçlendiğine vurgu yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan,

 

 

“İki gün boyunca Karaburun’da misafir ettiğimiz Aziz Kaya başkanımız ve çalışma arkadaşları ile ortak sorunlarımızı ve projelerimizi değerlendirdik. Kendisi gerek yerel yöneticilikte gerekse tarımsal kooperatif örgütlenmesinde ciddi deneyime sahip. Belediyelerimize değer katacağımız çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İki ilçenin en temel ortak özelliğinin doğal dokusunu korumayı başarabilmesi olduğunu gördük. Kentin doğal dokusunu bozmadan tarım ve turizmi birlikte büyüten bir yerel yönetim bakış açısına sahip olmaktan mutluyuz”

 

 

dedi.

 

 

"BİRİBİRİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

 

 

 

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da anavatan Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olarak gördükleri Karaburun’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, kültür ve coğrafi  olarak bu kadar benzeyen her iki belediyenin birbirinden öğreneceği çok şey olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

KARDEŞLERİN PROJE GEZİSİ 

 

 

Protokol İmza Töreni’nden sonra Karaburun Belediyesi Zeytinyağı Fabrikası, Eğlenhoca Keçi Peyniri Mandırası, Seramik Atölyesi, Kurs Merkezleri, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Çocuk Konuk Evi, Nergis Kafe ve yazlık tesislerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Erdoğan, tamamlanma aşamasına gelen Eğlenhoca Köy Meydanı Projesi’ni de tanıttı.

 

 

Daha sonra Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ev sahipliğinde Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve beraberindeki heyet, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinden Kösedere, İnecik, Kaynarpınar, Eski Mordoğan Köyü, Sarpıncık Feneri, Yeniliman, Bozköy, Sazak, Küçükbahçe ile Karaburun Merkez, Karaburun İskele ve Mordoğan mahallelerini ziyaret etti.