GÜNDEM Haber Girişi : 08 Aralık 2021 19:39

Kulüp Küçük, Konuk 'Büyük'

Kulüp Küçük, Konuk 'Büyük'
Küçük Kulüp Derneği'nde İzmir'de görev yapan kariyer konsoloslara yönelik bir davet verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi onur konuğu olarak katıldıkları gecede, diplomatlarla 'erken yılbaşı kutlaması' yaptı.

'Arka Mahallenin Başkanı olacağım' diyerek yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'in 'seçkinler kulübü' olarak bilinen Alsancak'taki Küçük Kulüp'te İzmir'de görev yapan 'kariyer konsolos'larla bir davette buluştu.

 

 

Söz konusu özel gecede, Başkan Tunç Soyer'in seçim kampanyası sırasında yanında yer alan, hatta Aziz Kocaoğlu ile devir teslim töreninde yaşanan gerilimli anın öznesi olan; 2025 yılına kadar görev süresi olduğu halde Dışişleri Bakanlığı tarafından 'gerekçesiz' görevden alınan kor diplomatik çevrelerin İzmir'deki bilinen isimi Belçika (Eski) Fahri Konsolosu - İşadamı Nezih Öztüre, 'eski' sıfatıyla da olsa yer almadı.

 

Eşi Neptün Soyer ile birlikte davetin 'onur konuğu' olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte konuklar arasında; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Almanya Başkonsolosu Detlev Wolter,  Romanya Başkonsolosu Miaora Ştefan, İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı temsilen Myrto Spentzou ve eşlerinin yanı sıra Küçük Kulüp Divan Başkanı-Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Jose-Maria Queiros vardı. 

 

 

DÖRDÜNCÜ BULUŞMA

 

 

 

Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve diplomatları ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Bu yıl dördüncüsü yapılan konsoloslar buluşmasının yeni yıl öncesi dostane bir kutlama amacıyla organize edildiğini anlatan Sarıgedik, "İzmir’imizin tanıtımı ve dış ilişkilerinin güçlenmesi derneğimizin kuruluş amaçlarındandır" dedi.

 

İzmir’’de görev yapan tüm kariyer konsoloslarına destekleri için teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, şöyle konuştu:

 

"Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya’nın etkin çalışmaları ve Küçük Kulüp Derneği gibi güçlü sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla İzmir çok daha iyi konumlarda olacaktır."     

 

Dernek Divan Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu da, "Küçük Kulüp, adı küçük ama gücü büyük bir kulüptür. Çocukluğumun geçtiği Küçük Kulüp’le özel bir bağım var. Başkan Emre Sarıgedik’in çalışmaları çok etkili. Bu tür buluşmaların İzmir’in uluslararası ilişkilerine önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum"  diye konuştu.

 

 

MENEMEN ÇÖMLEKÇİLERİ

ELİNDEN GRAMOFON 

 

 

Gecede Dernek Başkanı Sarıgedik, Divan Başkanı Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Başkan Soyer’e teşekkür plaketi, diplomatlara Küçük Kulüp onur üyeliği kartı takdim edildi.

 

Başkan Tunç Soyer ise Menemen çömlekçileri tarafından üretilen gramofonları davetlilere hediye etti.