GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2022 19:00

Köy Koop Başkanı Soyer Urla'da üreten kadınlarla

Köy Koop Başkanı Soyer Urla'da üreten kadınlarla
Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, Urla’da üreten kadınlarla buluştu. Soyer, muhtar, kooperatif ve dernek ziyaretlerinde gelecekte yapılabilecek birlikte projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

Tarım ürünlerinin markalaşması, katma değerinin artması ve pazarlanması için üretimde yoğun emek veren kadınların karar mekanizmalarında da söz sahibi olması gereğine sürekli dikkat çeken Köy Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer, Urla’da kadınların etkin olduğu tarımsal ve sosyal alanda faaliyet gösteren kooperatif, dernek ve kuruluşları ziyaret etti.

 

 

 

Gülbahçe Kadın Kooperatifi Başkanı Semra Yıldız ile görüşmesinde çalışmalar hakkında bilgi alan Neptün Soyer’e, mahalle muhtarı Halil Şener de eşlik etti.

 

 

Kooperatif Başkanı Semra Yıldız, “Neptün hanımın varlığımızın farkında olması, çalışmalarımızla ilgilenmesi bizleri çok memnun etti. Gelecekte birlikte neler yapılabilir diye fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

 

 


Birlik Başkanı Soyer’in bir sonraki durağı ise Atatürk Mahallesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği oldu. Mahalle muhtarı Rahime Tekin tarafından kurulan ve özellikle 7’den 70’e tüm mahalle kadınlarının kendi diktikleri kıyafetlerle katıldığı geleneksel defile ile dikkat çeken dernek, kadınlara gelir yaratıcı kurs ve çalışmalar yapıyor.

 

 

 

 

Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer ayrıca, başkan Nurgül Saltık’ın çalışmalarıyla öne çıkan Türk Kızılay Urla Şubesi’nin konuğu oldu. Saltık’ın, "Biz bize yeteriz", " İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve kıyafet ", "Hayata Bağlan ", "Engelsiz Urla "projeleri ile farklı kesimlere dokunan Urla Şubesi, 306 Kızılay temsilciliği arasında performansı ile Türkiye 2'ncisi olmuştu.

 

 

 

Kendisi de bir kadın başkan olarak önemli projelere imza atan Neptün Soyer, ülkenin gelişip kalkınmasında kadınların her alanda sorumluluk almasının fark yarattığını vurguladı.